PRELAZI U PORSCHE

Webber se zbog sukoba s Vettelom povlači iz Formule1?

02.04.2013 u 16:30

Bionic
Reading

Australski vozač Mark Webber mogao bi sljedeće godine iz bolida Formule 1 uskočiti u Porscheov sportski automobil, piše Bild

Njemački dnevnik navodi da je 36-godišnji Australac već u kontaktu s Porscheom oko mogućeg nastavka karijere u Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti koje je pod kapom Međunarodne automobilističke federacije (FIA). Jedno od natjecanja u kalendaru SP- a je i glasovita utrka '24 sata Le Mansa' na kojoj je Webber nastupio 1998. i 1999. godine za upravljačem Mercedesa.

Iz Porschea zasad ne žele potvrditi glasine da su u pregovorima s Webberom

'Hoćemo li dovoditi nove vozače za sljedeću sezonu, odlučit ćemo kasnije. Porsche već sada ima momčad sastavljenu od deset međunarodno uspješnih vozača', poručio je glasnogovornik Porschea Oliver Hilger.

Webberov ostanak u Formuli 1 došao je u pitanje nakon Velike nagrade Malezije prije desetak dana. Tada se sukobio s momčadskim kolegom i trostrukim svjetskim prvakom Sebastianom Vettelom koji je, unatoč suprotnim naredbama šefova, prestigao Australca i oduzeo mu pobjedu. Nakon toga je postalo izgledno da Webber na kraju aktualne sezone neće produljiti ugovor s austrijskom momčadi.