ABA LIGA

Zadar nakon ogromne drame izgubio od Igokee; presudio produžetak

25.09.2024 u 21:45

Bionic
Reading

Odluka je tako pala u dodatnih pet minuta u kojima je Zadar imao stalno vodstvo. No, u posljednjih 70 sekundi Jeremić je zabio dvije trice i gosti su poveli 77-76. Zadnji napad Zadrani su odradili loše i time im je izmaknula pobjeda

U drugom kolu regionalne ABA lige košarkaši Zadra su upisali domaći poraz, Igokea je nakon produžetka slavila 79-76.

Igokea je od početka zaigrala bolje, a Zadrani su se kroz cijelo prvo poluvrijeme silno napadački mučili. Nije dugo prošlo, a Igokea je imala dvoznamenkastu prednost. Nakon prve četvrtine gosti su imali plus 12, a na poluvrijeme se otišlo uz 43-30 prednost Igokee.

Zadar odličan na početku nastavka

Zadar je sjajno otvorio drugo poluvrijeme. Ostvario je niz 10-0, a manje od pet minuta Zadranima je trebalo da izjednače na 46-46. Upao je tada Zadar u rupu i sve do kraja treće dionice nije postigao ni jedan koš. Sumorna napadačka večer nastavljena je i u posljednjoj četvrtini, ali nije ni Igokea s druge strane briljirala, premda je mirno plovila prema pobjedi.

Uspio je ipak Zadar doći do 60-62, a potom i povesti 63-62 tricom Klarice. Deset sekundi prije kraja Mihailović je pogodio oba slobodna bacanja za 65-65, a na drugoj strani je Bryce Jones zabio nevjerojatnu tricu, skokom unatrag, ali se na sreću Zadrana izbačaj dogodio malo nakon što je vrijeme iscurilo.

Odluka na samom kraju

Odluka je tako pala u dodatnih pet minuta u kojima je Zadar imao stalno vodstvo. No, u posljednjih 70 sekundi Jeremić je zabio dvije trice i gosti su poveli 77-76. Zadnji napad Zadrani su odradili loše i time im je izmaknula pobjeda.

Zadrani su promašili čak 14 slobodnih bacanja u dvoboju, a prvi strijelac bio je Marko Ramljak s 20 poena čemu je dodao i osam skokova. Lovro Mazalin je ubacio 13 poena uz sedam skokova.

Jones najbolji kod Igokee

Kod Igokee je Bryce Jones postigao 20 poena uz pet od šest pogođenih trica. Terrell Carter je dodao 14 uz šest skokova.

Igokea je tako na startu nove sezone ABA lige bila kobna za dva hrvatska predstavnika. U prvom kolu je pobijedila Split u gostima 79-74. Zadrani su na premijeri slavili kod Cibone 87-69.

Standings provided by Sofascore