problemi za island

Zagorčao je život Hrvatskoj, a sada je upitno hoće li igrati protiv naših na SP-u

12.03.2018 u 16:18

Bionic
Reading

Vezni igrač islandske nogometne reprezentacije i engleskog premierligaša Evertona Gylfi Sigurdsson (28) ozlijedio je koljeno u ligaškom ogledu protiv Brightona i njegov nastup na svjetskom prvenstvu, gdje će Island igrati u skupini s Hrvatskom, je pod znakom pitanja.

Sigurdsson je ozlijedio ligamente koljena, no tek nakon specijalističkog pregleda bit će poznato vrijeme oporavka.

U klubu i reprezentaciji za sada šute, međutim oglasio se njegov brat Olafur Mar Sigurdsson koji strahuje kako bi se oporavak mogao odužiti.

'Sve će biti jasnije nakon pregleda, ali bojim se', poručio je Olafur Mar Sigurdsson.

Sigurdsson je u Everton stigao u kolovozu 2017. godine iz Swansea Cityja za 45 milijuna eura postavši najskuplji igrač 'Toffeesa'. Za reprezentaciju je odigrao 55 utakmica i postigao 18 golova.

Hrvatskoj je Sigurdsson posebno ostao u sjećanju zbog asistencije strijelcu Magnussonu, koji je 11. lipnja 2017. zabio jedini pogodak u pobjedi protiv Čačićeve vrste. S tim porazom krenuli su problemi za naše, a kulminirali su porazom od Turske i remijem protiv Finske. Zbog tih rezultata tadašnji izbornik Čačić dobio je otkaz.

Islandska reprezentacija prvu utakmicu na SP-u u Rusiji igra 16. lipnja protiv Argentine, dok će protiv Hrvatske igrati u posljednjem kolu D skupine, 26. lipnja u Rostovu na Donu.

  • +15
Kvalifikacije za odlazak na SP, skupina I, 6. kolo, Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL