korona kriza

Zašto su se prije četiri godine rastali Bjelica i Dinamo: Očekivao sam...

26.09.2024 u 16:16

Bionic
Reading

Pogledajte video nastao u travnju 2020. godine, usred korona krize, u kojem Nenad Bjelica daje izjavu za MAXSport nakon sporazumnog raskida ugovora s Dinamom

Kriza Dinamove igre i rezultata koja je započela remijem na Rujevici (1:1), nastavila se porazima od Hajduka na Maksimiru (0:1) i Bayerna u Münchenu (2:9) dovela je do rastanka Sergeja Jakirovića i Modrih. Dok se tražio novi trener za kormilo maksimirske momčadi privremeno je sjeo Sandro Perković. No, stigao je novi šamar, težak poraz u SuperSport HNL-u od Slaven Belupa u Koprivnici 4:1. Jučerašnjom gostujućom pobjedom 3:1 u 1/16 finala nad četvrtoligaškim klubom Banjole Dinamo je konačno stao na kraj crnoj seriji.

Bila je to posljednja Perkovićeva utakmica u ulozi glavnog trenera. U Maksimir se vratio Nenad Bjelica.

Osječki stručnjak je vodio Dinamo od svibnja 2018. do sredine travnja 2020., te u tom vremenu osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup, a imao je vrlo dobre rezultate u Europi. U jeku pandemije koronavirusa rastao od Modrih.

Rastanak s Dinamom prošao je pred TV kamerama korektno.

'Sporazumno smo se raskinuli ugovor, na obostrano zadovoljstvo. Svako ide svojim putem. Brzo smo sve riješili, u sat vremena. Birokratske stvari oko pravljena raskida ugovora su potrajale malo duže', govorio je tada Bjelica a dok se zahvaljivao na trenutak mu je glas zadrhtao, dok je spominjao igrače.

  • +48
SuperSport Hrvatski nogometni kup: Banjole - Dinamo, 25.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL

'Vrlo korektan raskid. Zahvaljujem se svima, najviše svojim igračima...Stručnom stožeru, liječnicima, navijačima na podršci ove dvije godine kao i medijima. Nije lako odlaziti iz kluba, a da se niste ni posvađali s nekim. Teško je. Atmosfera je odlična, rezultati odlični, no svatko od nas je branio svoje pozicije i sada idemo svatko na svoju stranu. Teško je. Moglo je i drugačije završiti. Odlazim s četiri pobjede u nizu, 18 bodova prednosti, tako da čestitam Dinamu na osvojenom prvenstvu. Idemo dalje', rekao je tada Bjelica koji je momčad vodio na 99 utakmica, ostvario 71 pobjedu uz 15 remija i 13 poraza. Osvojio je dva naslova prvaka Hrvatske i jedan Kup. U Europi je dogurao do osmine finala Europske lige, a u skupini Lige prvaka bio dostojan protivnik svakome.

Podsjetimo, Dinamo je zbog ekonomskih posljedica krenuo u rezanje troškova, smanjenje su plaće i igračima, a u svemu tome Bjelica je branio svoje i interese igrače baš kao i klub svoje.

'Očekivali smo bolju komunikaciju, Način, tajming i iznos nije bio kako smo očekivali i zaslužili. Nedostajalo je malo bolje komunikacije između kluba i nas, ali eto dogodio se šum u komunikacijskom tunelu.'

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/tportal

Bjelica je preuzeo Osijek i u toj ulozi bivši klub je nazivao - korporacijom. Nakon Osijeka otišao je u Tursku (Trabzonspor) i Njemačku (Unio Berlin), no nigdje se nije dugo zadržao. Sada se vraća u financijski stabilan klub, Ligu prvaka i utrku za domaćim trofejima.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore