lov na EHF Ligu prvakinjA

Zbog rukometašica Podravke Vegete cijela Koprivnica na nogama; tražit će se ulaznica više

04.09.2018 u 10:42

Bionic
Reading

Sve je spremno u Koprivnici za novi rukometni spektakl koji je na rasporedu 8. i 9. rujna kada se igra kvalifikacijski turnir za preostala mjesta u grupnoj fazi EHF Lige prvakinja 2018./19.

U dva dana u sportskoj dvorani Frana Galovića u Koprivnici rukometašice Podravka Vegete pokušat će još jednom doći do najelitnijeg natjecanja. Naravno, uz pravu podršku navijača to će biti još lakše ostvariti. Prvo će rukometašice Podravka Vegete u polufinalnoj utakmici u subotu odmjeriti snage s turskim prvakinjama Muratpasa Belediyesi SK (19,30 sati) dok drugi polufinalni par čine pobjednice EHF kupa SCM Craiova iz Rumunjske te srpske prvakinje ŽORK Jagodina. Utakmice za treće mjesto i finale igrat će se u nedjelju 9. rujna, u 15, odnosno 18 sati.

Treba reći kako je klub MKS Perla Lublin domaćin drugog kvalifikacijskog turnira u Lublinu i samo pobjednici obaju turnira doći do će grupnih utakmica EHF Lige prvakinja. Tako se već neko vrijeme zna kako će pobjednice skupine 1 turnira u Lublinu pridružiti ekipama CSM Bucuresti, Vipers Kristiansand i FTC-Rail Cargo Hungaria u skupini D, dok će pobjednice grupe 2 iz Koprivnice naići na branitelja prvaka Györi Audi ETO KC, zatim Thüringer HC i RK Krim Mercator u skupini C.

Ekipe koje osvoje drugo i treće mjesto nastavit će svoje europske utakmice u trećem kvalifikacijskom krugu EHF kupa, dok momčadi koje se nalaze na najnižoj razini ulaze u isto natjecanje već u drugom krugu. Ove sezone u 1. krugu EHF kupa igrat će zagrebačka Lokomotiva.

Zlatko Saračević - garancija uspjeha

Rukometašice Podravka Vegete, nakon uspješnih pripremnih turnira u Koprivnici, Ljubljani i Grudama, optimistične su uoči kvalifikacijskog turnira za Ligu prvaka.

Ekipa predvođena Zlatkom Saračevićem, slavnim hrvatskim olimpijcem i osvajačem zlatne medalje iz Atlante 1996. godine, ove je sezone dodatno osnažena i pojačanjima. U Klub su tako stigle slovačka reprezentativka, donedavna igračica slovačkih prvakinja Iuventa Michalovce, zatim Maria Holešova na poziciji lijevog krila, vanjska igračica Dejana Milosavljević, srednja vanjska igračica Natalia Chigirinova koja je stigla iz ruske Astrakhanochke, vratarka Jovana Risović koja je stigla iz mađarskog Kecskemeta te Karyna Yezhykava, reprezentativka Bjelorusije, na poziciji vanjske igračice.

Također osim standardne prošlosezonske ekipe u redove RK Podravka Vegete vratile su se i Selena Milošević, te Nikolina Zadravec. Rukometni analitičari reći će kako je, obzirom na budžet, Saračević dobio u ruke svojevrsni Dream Team.

Bjeloruskinja Karyna svira gitaru, piše pjesme i priželjkuje Ligu prvakinja

Svestrana Bjeloruskinja, Karyna Yezhykava, već je dokazala svoje rukometno umijeće na nedavno održanom 13. Memorijalnom turniru Josip Samaržija Bepo, gdje je proglašena igračicom turnira. U redove RK Podravka Vegete stigla je iz mađarskog kluba DVSC-Debrecen za koji je nastupala posljednje dvije godine. Završila je i fakultet i ima velike poslovne planove koje još uvijek drži samo za sebe. Vjeruje da će jednog dana pokrenuti vlastiti posao no zasad uživa u rukometu i svemu što joj on nosi. Karyna je svestrana u svakom pogledu, završila je i glazbenu školu, svira gitaru i piše pjesme.

Karyna očekuje rukometni spektakl u Koprivnici i snažnu podršku navijača koji će nositi igračice Podravke i pomoći im da izbore EHF Ligu prvakinja:

'Ekipa je odlična, s trenerom Saračevićem radimo zaista naporno i s optimizmom iščekujemo ovaj važan turnir. Vrijeme je da Podravka ponovno izbori mjesto u elitnom rukometnom natjecanju, a za to nam treba i velika podrška publike koja će u ovom velikom izazovu biti naš sedmi igrač na terenu i naš vjetar u leđa', kazala je Karyna.

Prvu utakmicu rukometašice Podravka Vegete igraju u subotu, 8. rujna u 19,30 sati protiv turskih prvakinja Muratpasa Belediyesi SK. Ulaz u dvoranu Frana Galovića u Koprivnici je besplatan, uz ulaznice koje se mogu podići od srijede u službenim prostorijama Rukometnog kluba Podravka, Pivnici, Hotelu Podravina i recepciji Podravke. Nema sumnje kako će se tražiti ulaznica više jer ovakav spektakl se ne propušta.

  • +4
Prvenstvo Hrvatske, RK Podravka Vegeta - RK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Marijan Sušenj