I HRVAT U MOMČADI

Zinedine Zidane ima novi posao? Izbor kluba iznenadit će sve

28.08.2024 u 17:55

Bionic
Reading

Čekao je Deschampsov odlazak s francuske klupe, ili moguć 'rastanak' Ancelottija i Reala, ali i osluškivao brojne ponude, od Italije, do Njemačke i Engleske. No, Zinedine Zidane još uvijek je bez posla

U ljeto 2021. godine svojevoljno je napustio madridski Real. Naravno, vjerojatno ni ne sluteć da će Deschamps ostati tako dugo na klupi Francuske, jer baš na toj 'stolici' mnogi vide legendarnog Zizoua.

No, zbog perioda od tri godine koliko je Zidane bez posla, jasno je da su ga se mnogi zaželjeli i da ga se svako malo spominje u kontekstu novog kluba.

Sada ga se opet veže uz Saudijsku Arabiju što je tema koja se svako malo ponavlja s obzirom na to da je legendarni Francuz već neko vrijeme bez angažmana.

Ovog puta prema izvještajima Marce, Al Nassr je taj koji čini sve kako bi doveo Zidanea na klupu. U prilog Saudijcima ide i činjenica da za njih igra Cristiano Ronaldo, s kojim je Zidane surađivao u madridskom Realu.

Al Nassr je imao težak početak sezone, čemu je pridodao i bolan poraz od Al Hilala u Superkupu, što je izazvalo zabrinutost kod klupskog rukovodstva.

Sadašnji trener, Luis Castro, pod velikim je pritiskom i klub navodno razmatra da ga zamijeni zvučno ime, a Zidane se pojavio kao glavni kandidat.

Za razliku od ranijih slučajeva traženja novog trenera kada su davali prednost trenerima s iskustvom u arapskom nogometu Al Nassr se sada fokusirao na pronalaženje trenera s dokazanim iskustvom na najvećem nivou.

Fernando Hierro, sportski direktor kluba, također igra ulogu u procesu donošenja odluka, no konačnu odluku ima predsjedništvo kluba.

Dogodi li se takav rasplet, Zidane bi trenirao i Marcela Brozovića, donedavnog hrvatskog reprezentativca.