SPEKTAKULARAN DOČEK

Ispunjena je Zidaneova misija i Mbappéov san; njegove riječi odzvanjaju Madridom

16.07.2024 u 18:31

Bionic
Reading

Francuski nogometaš Kylian Mbappé predstavljen je u utorak na stadionu Santiago Bernabeu pred više od 80.000 navijača, nakon što je potpisao ugovor sa španjolskim klubom.

Za svoju novu zvijezdu, španjolski klub nije prostro crveni, već plavi tepih kako bi ga dočekao poput rock zvijezde u svom novom stadionu, renoviranom i moderniziranom kako bi privukao koncerte najvećih međunarodnih umjetnika.

Mbappe je u Real stigao iz Paris Saint-Germaina ugovorom vrijednim 130 milijuna eura, a kao kapetan francuske reprezentacije sudjelovao je na upravo završenom Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je Francuska u polufinalu poražena od budućeg prvaka Španjolske.

Mbappé će sljedeće sezone nositi Realov dres s brojem devet, a mediji prenose da će godišnje zarađivati oko 50 milijuna eura

Dugo su ovaj dan čekali navijači Reala, a u čitavu priču uveo ih je predsjednik kluba Florentino Pérez koji je održao uvodni govor.

'Dobro došli na ovaj povijesni događaj. Prvo bih želio čestitati španjolskoj nogometnoj reprezentaciji što je osvojila četvrto Europsko prvenstvo u svojoj povijesti. Čestitam ne samo za pobjedu, već i za način na koji ste to postigli. Zadovoljstvo je vratiti se u normalu i moći vam predstaviti nove igrače na našem stadionu. Svaki put kada dočekamo nekoga tko će po prvi puta obući naš dres je nešto posebno'.

Potom ga je predstavio i Zinedine Zidane, koji ga je i doveo prvi put kada mu je bilo tek 13 godina, a onda je riječ dobila glavna zvijezda dana - Kylian Mbappé.

'Pozdrav svima. Pokušat ću govoriti na španjolskom. Zaista je nevjerojatno biti ovdje, sanjao sam da ću jednog dana zaigrati za Real Madrid, danas mi se taj san ostvario. Prije svega se želim zahvaliti predsjedniku Florentinu Pérezu koji je vjerovao u mene od prvog dana, ovdje vidim svoju cijelu obitelj i majku kako plače. Ovo je čudesan dan, želim se zahvaliti i navijačima Reala koji su mi posljednjih godina pružali veliku podršku. Sada imam još samo jedan san, a to je živjeti u skladu s poviješću ovog kluba, dat ću svoj život za ovaj klub i ovaj grb', rekao je Mbappé, pa se potom obratio mlađim navijačima kluba:

'Imam poruku za svu djecu, nekad sam bio poput vas. Želim da znate da sa strašću i snovima možete postići što god želite. Ponosan sam što sam ispunio svoj san i postao igrač najboljeg kluba u povijesti. Neću više govoriti jer ću inače zaplakati. A sad, svi zajedno - 1,2,3 Hala Madrid!', zaključio je Mbappé.

Imam poruku za svu djecu, nekad sam bio poput vas. Želim da znate da sa strašću i snovima možete postići što god želite. Ponosan sam što sam ispunio svoj san i postao igrač najboljeg kluba u povijesti. Neću više govoriti jer ću inače zaplakati. A sad, svi zajedno - 1,2,3 Hala Madrid! - zaključio je Mbappé.