DIO OBITELJI

Real nakon Mbappea, potpisao još dvojicu važnih 'igrača'

04.07.2024 u 11:09

Bionic
Reading

Iako je dolazak Kyliana Mbappéa već neko vrijeme bio stavljen 'ad acta', 1. srpnja na stranicama Kraljevskog kluba i službeno su potvrdili dolazak francuskog napadača

Momčad Carla Ancelottija već duže vrijeme izgleda kao savršeno 'uigran i podmazan' stroj. Pa stoga ni rezultati koje Kraljevski klub ostvaruje nisu iznenađenje.

No, da bi se do njih stiglo, osim igrača, i svi ostali dijelovi tog stroja moraju djelovati uigrano.

A Carlo Ancelotti očito ima dovoljno stručan kadar, zbog kojeg se sada i na naslovnici Marce objaljuju potpisi s ljudima iz stručnog stožera.

Tako su u srijedu potpise na ugovor s Realom stavili kondicijski trener Antonio Pintus i trener vratara Luis Llopis.

Njih su dvojica potpisali samostalne ugovore, odnosno nisu dio Ancelottijeve trenerske kvote, ali su dio 'obitelji' talijanskog trenera. Obojica su završavali ugovore i obojica su ih obnovili. I Pintus i Llopis su 'imovina' kluba te nisu povezani s Ancelottijevom budućnošću. Ako Talijan ode, njih dvojica bi ostala u Real Madridu.

O njima ovisi i uspjeh zadnjih sezona. Dva genijalca u svojim područjima koji su bili važni u madridskom osvajanju naslova.

Pintus je majstorski brinuo o tjelesnoj spremi bijele momčadi, a Llopis ne samo da je uzdigao Courtoisa do statusa najboljeg vratara na svijetu i savršeno upravljao Luninovim nastupom u upravo završenoj sezoni, već je i dodana vrijednost u strategiji, pripremi utakmice i čitanju igre.

Zbog svih tih razloga, to su dvije ključne obnove s kojima Real zatvara krug tehničkog radnog tima, nakon produženja ugovora s Ancelottijem prošlog prosinca i ostalih njegovih suradnika: Davidea Ancelottija, Francesca Maurija, Beniamina Fulca i Simonea Montanara.