BORBA ZA FINALE

Zlatni Hrvat iz Londona ima problema u prvoj seriji, ali u drugoj je bio sjajan

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 29.07.2024 12:13
  • Objavljeno 29.07.2024 u 12:13
Bionic
Reading

Hrvatski strijelac Giovanni Cernogoraz zauzima deseto mjesto nakon dvije od ukupno pet kvalifikacijskih serija discipline trap na Olimpijskim igrama.

Cernogoraz je na olimpijskom streljani u gradu Chateurouxu, 250 kilometara od Pariza, pogodio 48 meta od 50 pokušaja, te drži deseto mjesto od ukupno 30 natjecatelja.

U prvoj seriji od 25 pokušaja gađanja letećih meta imao je dva promašja, kod petog i 12. hica, a u drugoj je bio hladnokrvan i precizan, te pogodio sve mete.

Svih 50 meta pogodio je samo Turčin Oguzhan Tuzun, a šestorica imaju po jedan promašaj.

Još jedna serija u trapu predviđena je u ponedjeljak popodne, a zadnje dvije u utorak, kada najbolja šestorica ulaze istog dana u finale.

Iskustva s prošlih Igara u Tokiju govore da se u finale nije ulazilo s tri promašaja od 125 hitaca, dok je recimo u Riju 2016. u završnicu ušao strijelac sa sedam promašaja u kvalifikacijama. Kada je Giovanni osvojio olimpijsko zlato 2012. godine, u finale je prošao s tri promašaja.

Strijelac iz Novigrada osvojio je olimpijsko zlato na Igrama u Londonu prije 12 godina, prošle godine je bio svjetski i europski prvak, a imao je čast biti nositeljem hrvatske zastave na otvaranju prije četiri dana Seini.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal