problematičan lik

'Zločesti' dečko s Poljuda stiže u BiH; u Hajduku je bio magnet za incidente

10.10.2024 u 09:55

Bionic
Reading

Bivši napadač Hajduka Said Ahmed Said karijeru će nastaviti u BiH, u redovima tuzlanske Slobode

Sloboda se vratila u prvu ligu, ali posrnulom velikanu ne ide baš najbolje - nakon prvih devet kola u Premier ligi ima samo dva boda uz tek tri zabijena gola.

Zato bi Said Ahmed Said bio idealno pojačanje. U Hajduku je igrao od 2016. do 2019. godine te je na 67 utakmica zabio 21 gol uz još 15 asistencija.

U siječnju 2019. godine Hajduk ga je za 500.000 eura prodao portugalskom Olhanenseu.

No, Saida na Poljudu - osim po golovima i asistencijama - pamte i kao incidentnog lika. Tako je u kvalifikacijama za Europsku ligu uzeo loptu Anti Ercegu kad je ovaj trebao pucati penal. Said ga je izveo i - promašio.

Incidenata koji se vežu uz njega ima još - potukao se sa suigračem Zvonimirom Kožuljom, sukobio se i s golmanom Danteom Stipicom, te je zbog toga izbačen iz momčadi. Na kraju su ga 'na zub' uzeli navijači koji su ga napali u Splitu, izbušene su mu i gume na automobilu...

'Ne znam zbog čega su mene uzeli na zub. Kad dobijem priliku na terenu dajem sve od sebe. Ako sam ja problem, ako nisam dovoljno dobar za Hajduk, to se može riješiti bez ikakvih problema', govorio je Said tada.

Možda i najveći incident je napravio na utakmici s Goricom na startu sezone 2018./'19. kad je glavom udario golmana Kahlinu te je dobio četiri utakmice kazne.

Posljednji klub za koji je Said Ahmed Said igrao je grčki Panserraikos, a posljednjih godinu dana je bio bez angažmana.