dramatična situacija

Škoti ostali bez čak 12 igrača, a branit će golman koji se oprostio od reprezentacije

10.10.2024 u 08:09

Bionic
Reading

Hrvatska u 3. kolu Lige nacija u subotu (12. listopada, 18 sati) na Maksimiru dočekuje Škotsku. Naši su protivnici u velikim problemima, izbornik Steve Clarke zbog ozljeda je ostao bez čak 12 igrača

Škotski izbornik Steve Clarke u velikim je problemima uoči subotnje utakmice s Hrvatskom na Maksimiru.

Naime, Škote su ozljede doslovno desetkovale pa Clarke za ovo okupljanje Lige nacija ne može računati na čak 12 standardnih reprezentativaca!

A nesreća ne dolazi sama pa je za utakmicu protiv Hrvatske definitivno otpao prvi golman Angus Gunn (28) koji će zbog ozljede rebara propustiti i utakmicu s Portugalom.

Tako će na Maksimiru najvjerojatnije braniti iskusni veteran Craig Gordon (41) koji se početkom godine oprostio od dresa reprezentacije nakon 75 nastupa!

'Samo želim vidjeti kako će proći ovaj tjedan, pokušati se izboriti za mjesto u momčadi za prvu utakmicu u Hrvatskoj i vidjeti što će se dalje dogoditi', rekao je Gordon uz napomenu:

'Nemam nikakve dugoročne planove, osim da igram sljedeću utakmicu, a ako odigram tu, onda i onu poslije nje. Trenutačno je stvarno tako kratkoročno.'

Njegove su pričuve Robby McCrorie i Jon McCracken, golmani koji nemaju još niti jedan reprezentativni nastup, pa je gotovo sigurno da izbornik Clarke neće riskirati i škotski će gol na Maksimiru braniti Gordon.

Dodatni problem za Škote je i ozljeda kapetana Johna McGinna, a otpao je i iskusni lijevi bek Greg Taylor.

Izbornik Clarke je šokirao škotsku nogometnu javnost jer je umjesto Taylora u reprezentaciju pozvao lijevog beka Aberdeena Jacka MacKenzieja (24).

Problem? Pa to što MacKenzie nikad nije igrao niti za jednu škotsku reprezentativnu selekciju, nema niti jedan nastup za mlađe uzraste, ali igra sjajno u Aberdeenu pa mu je Clarke odlučio dati priliku.

Standings provided by Sofascore