ANALIZE POKAZALE

Znate li kome se najlošije sudi u MAXtv Prvoj ligi?

25.08.2013 u 14:15

Bionic
Reading

Iako se sudačke pogreške događaju i diljem Europe, one koje posebno bole događaju se na hrvatskim terenima. Zasad, procjene pokazuju da se najlošije sudilo klubu Istra 1961

Nakon svake utakmice, na našem community portalu Tribina.hr tražimo da naši analitičari procjene kvalitetu suđenja. U prošlom i aktualnom kolu bila je po jedna utakmica koja je bila daleko ispod kriterija, a sudeći po ljestvici, dosad se najlošije sudilo na utakmicama Istre.

Među tri najlošije suđene utakmice, koje se ističu na našoj ljestvici, čak je dva puta igrala Istra, na čijim se utakmicama i prosječno najlošije sudi.

Po procjenama s Tribine, ovo su bile najlošije suđene utakmice


Nakon utakmice Istre i Hajduka, nezadovoljni suđenjem bili su simpatizeri i jedne i druge momčadi. Ovako su analizirali suđenje:

'Jedini minus ovoj utakmici bila je blijeda igra Hajduka, njihovi poprilično agresivni igrači koji su konstantno imali potrebu dijeliti pravdu, te tako zaradili nekoliko kartone te sudac koji uistinu nije bio na razini. Podijelio je dva crvena po jedan na svakoj strani, a da oba nisu bila ni blizu za crveni' – primjetio je Zucchero.

'Kada je u 70 i nekoj minuti igrač Istre pomeo Mujana za 'samo' žuti kartom, kompenzirao je tu polovicu drugog žutog (čini mi se) prilikom isključenja Čaglja koji je ni kriv ni dužan 10 minuta prije kraja potjeran u svlačionicu. Bravo, ovo mogu režirati samo HNS suci. Nakon toga svaki dodir Hajdukovaca u napadu je sviran kao faul u napadu (ne samo Maglici), da bi isključenjem Kiša opet promijenio kriterij. E da, Kiš je također isključen zbog dodira – kritizirao je suđenje Duje_kh.

'Pred smiraj utakmice sudac Trampus postaje Krampus. Već je i tjekom utakmice imao svakakav kriterij na štetu jednih i drugih. U jednom startu Čaglja na Jozinoviću sudac ne dosuđuje ništa, igra se nastavlja, a Čagalj i Jozinović nešto raspravljaju međusobno no nema fizičkog kontakta. Sudac dolazi do Čaglja i daje mu drugi žuti i put u svlačionicu. Što se dogodilo to valjda zna samo čovjek u crnom' – zamjetio je čudnu situaciju Babaluj1974.

Istra - Hajduk 1:0 (7. kolo, 24.8.2013.), sažetak


'Za kraj nekoliko riječi i o sucu Danijelu Trampusu. Smatram da takvim ljudima nije mjesto u sportu. On nije i ne smije biti Hajdukov alibi, no njegove odluke su bile očajne, svirao je toliko smješnih faula te nije dopustio da se igra rasplamsa. Crveni karton Kišu je samo točka na i na njegovu očajnu sudačku izvedbu – zaključio je bart055.

Ako želite komentirati sva događanja na domaćim i stranim travnjacima, učinite to na našem community portalu Tribina.hr