VATERPOLO NA OI

Žuvela nakon Crne Gore: Favoriti? Ne bih ja to tako gledao...

  • HRT/B.T.
  • Zadnja izmjena 29.07.2024 11:15
  • Objavljeno 29.07.2024 u 09:57
Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom je otvorila nastup na Olimpijskim igrama. Barakude su slavile protiv Crne Gore 11:8, a Marko Žuvela u emisiji HTV-a CROissant komentirao je stanje u reprezentaciji nakon uspješnog otvaranja

'Znali smo od početka da će biti teška utakmica i da je nećemo riješiti u prvoj četvrtini, jer Crna Gora je dobra ekipa i zadavala nam je glavobolje u posljednja dva sraza što smo imali s njima. I to u Dubrovniku pobijedili su nas na penale u grupi na Europskom prvenstvu, a u Fukoki smo osminu finala, znate, prošlo nesretno ljeto, izgubili. Znali smo da imaju kvalitetu i da imaju tu neku agresivnost, ali opet smo znali u glavi da smo ipak ta bolja ekipa i samo smo se tako trebali postaviti od početka do kraja, a to smo pokazali i nismo gubili glavu kad su se vratili u prvom poluvremenu i u trećoj četvrtini napravili smo tu razliku koju smo držali do kraja', rekao je Žuvela.

Govorio je o tome kako se snalaze u ulozi favorita.

'Pa dobro, među nekim favoritima sigurno jesmo, ali ne trebamo to tako gledati. Mi jesmo svjetski prvaci, ali ima tu sedam ekipa koja se svaka može popeti na postolje i uzeti medalju. Tako da treba biti miran u glavi, utakmicu po utakmicu, zaboraviti ovo i okrenuti se Talijanima, jer to je ono što nas sljedeće očekuje. Ali isto tako, da smo danas izgubili, ništa to ne bi značilo jer olimpijski turnir drugi je format natjecanja, pet utakmica u grupi. Tako da je svaki bod bitan, ali ne mora biti ključan', govori hrvatski vaterpolist.

  • +36
Hrvatska - Crna Gora, vaterpolo, Olimpijske igre, 28.7.2024. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Sljedeći protivnik Hrvatske je moćna Italija.

'Pobijedili su SAD 12-8, ali od početka do kraja, kao što sam vidio, su vodili. Znamo ih već niz godina. Igramo te bitne utakmice, evo ta zadnja koja je bila u finalu u Dohi. Znamo što igraju, znamo kako se pripremiti. Mislim da sigurno neće biti nekih iznenađenja koja nam mogu prirediti. Nadam se da ćemo ući u utakmicu kao danas, s više koncentracije, da nećemo gubiti glavu i nadamo se dobrom ishodu', rekao je Žuvela za HTV.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal