sretno!

Padaju li prve medalje u Parizu? Gorša, Maričić i Marinić danas napadaju postolje!

Bionic
Reading

Dvostruko finale za naše predstavnike u streljaštvu, Petra Goršu i Mirana Maričića, kao i polufinale i finale u kajaku/kanuu za Matiju Marinića. Otvara se izvrsna prilika za prve hrvatske medalje u Parizu.

Danas u 12 sati, naši vrhunski streljači Petar Gorša i Miran Maričić nastupaju u olimpijskom finalu zračne puške na 10 metara. Ovaj dvojac je dokazao svoje sposobnosti na streljani u Chateaurouxu, 250 kilometara od Pariza, gdje su ponovili uspjeh iz Tokija. U Tokiju su također izborili finale, ali tada u disciplini malokalibarske puške. S nestrpljenjem očekujemo njihov današnji nastup i nadamo se velikom uspjehu naših strijelaca!

Nakon toga, u 15:30, naš vrhunski kajakaš na divljim vodama Matija Marinić nastupa u polufinalu slaloma C-1 na Olimpijskim igrama. Ukoliko prođe dalje, a prema formi uoči igara i rezultatima kvalifikacija to je vrlo izvjesno, već u 17:20 sati borit će se u finalu iste discipline. Matija je u uskom krugu kandidata za odličja.

  • +2
Olimpijac Matija Marinić - hrvatski kanuist Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

'Od listopada sam pet puta po tjedan dana u Parizu trenirao na stazi na kojoj će se održavati utrke pa vjerujem da ću se znati izboriti s njezinim izazovima. Dobro poznajem ostale natjecatelje, no kad sjednem u kanu, sam sam sebi najveći protivnik. U Parizu želim nadmašiti sve svoje dosadašnje rezultate', poručio je Marinić prije puta u Pariz i dodao:

'Olimpijskim odličjem iz Pariza volio bih okruniti svoju sportsku karijeru. Osjećam da sam spreman za to. Iza mene su naporne pripreme i u jako sam dobroj formi'. Želimo mu svu sreću!

Više o Matiji Mariniću saznajte na donjem linku:

Tko je Matija Marinić, potajni kandidat za olimpijsko odličje u Parizu?

  • +61
Olimpijske igre 2024. Pariz, otvaranje, 26.7.2024. Izvor: EPA / Autor: Joel Marklund / POOL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal