ZVUČI NEVJEROJATNO

Aerosmith zaradio više od videoigara nego od glazbe

15.07.2014 u 11:32

Bionic
Reading

Ovih dana je na popularnosti opet dobio tekst iz PC Maga iz 2008. godine, a koji prenosi riječi Activisiona da je igra Guitar Hero: Aerosmith bendu ostvarila veće prihode nego iti jedan njihov album od 2008. godine. U prvom tjednu prodaje igre prodano je 567 tisuća primjeraka, a do danas se prodalo više od četiri milijuna primjeraka

Aerosmith je, naravno, do sada prodao više od 150 milijuna albuma, no od 2008. godine do danas veći dio novca bend je uprihodio licenciranjem za video igru. CEO Activisiona u to doba je tada rekao kako je verzija Guitar Hero igre samostalno stvorila više prihoda od iti jednog Aerosmithovog albuma.

Povrh novca od licenciranja za igru, bend je povećao i prodaju svojih albuma (i ostatka ponude poput majica) općenito zahvaljujući izvrsnoj prodaji igre, koja je poslužila i kao izvrstan alat za oglašavanje. Mnogi bendovi i danas više ovise o proizvodima 'sa strane' te licenciranju svojih uradaka nego li od izravne prodaje albuma.

'Iz čisto poslovne perspektive, bendovi poput Aerosmitha su uvijek bili prodavači majica nego li prodavači albuma', piše Matt Novak na stranici Gizmodo, koja se također prisjetila ove neobične činjenice vezane uz glazbu i video igre.