RAZLOZI ZA VESELJE

Apple navodno prekida razvoj Visiona Pro. Evo zašto je to dobra stvar

20.06.2024 u 12:10

Bionic
Reading

Kompanija je navodno usmjerena na izradu jeftinijeg modela namjenjenog široj publici

Apple navodno radi na jeftinijoj, manjoj verziji Apple Visiona Pro koja bi trebala stići do kraja 2025., tvrdi The Information. U isto vrijeme, medij navodi da je razvoj druge generacije skupljeg modela Vision Pro odgođen, naizgled kako bi se dao prioritet jeftinijem hardveru.

Iako nitko ne zna koliko bi jeftiniji Apple Vision uopće koštao, sve manje od početne cijene Visiona Pro od 3.500 dolara Appleu će pomoći pri utrci s proizvodima poput jeftinijeg Meta Questa. The Information sugerira da Apple za novi Vision uređaj planira cijenu od oko 1.500 dolara, što je u SAD-u otprilike cijena najskupljeg iPhonea.

Apple je tijekom WWDC-a najavio prvo globalno širenje dostupnosti Apple Visiona Pro u osam novih zemalja, te prikazao nove softverske značajke koje dolaze u visionOS-u 2.

The Information navodi da je moguće da bi Apple u nekom trenu mogao nastaviti s radom na drugoj generaciji (skupljeg) Visiona Pro. Appleov je izvorni plan bio raspodijeliti Vision uređaje na nekoliko modela, no, barem zasad, izglednije je da ćemo prije skupljeg modela vidjeti onaj jeftiniji.

  • +25
Apple Vision Pro Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple

The Information piše da je broj zaposlenika dodijeljenih drugoj generaciji Visiona Pro postupno opadao tijekom prošle godine, kako se pozornost usmjeravala na jeftiniji model.

Međutim, čak se i jeftiniji proizvod suočava s inženjerskim izazovima. Tvrtka se očito bori sa pronalaženjem načina za smanjenje cijene uređaja, a da pritom ne žrtvuje previše. Također žele učiniti uređaj lakšim, s obzirom na to da je težina (pored cijene) jedan od najvećih nedostataka trenutnog modela.

9to5Mac ovu situaciju objašnjava s dozom optimizma. Prema njima, iPhone Pro postoji samo zato što je Apple prvo napravio 'osnovni' iPhone. Slično tome, Apple Watch Ultra pojavio se nakon što je dokazano da postoji tržište za standardni Apple Watch. Bio je, piše izvor, čudan potez za Apple da predstavi Vision Pro prije Visiona osnovne razine, a kada taj novi Vision proizvod stigne, mogao bi stvoriti tržište za skuplje modele poput novog Visiona Pro.

sve osim nogometa

Učitavanje...