THIMBLEWEED PARK

Avantura tvorca 'Maniac Mansiona' ima novi jezivi fošpan

08.06.2016 u 07:29

Bionic
Reading

Ako vas Thimbleweed Park podsjeća na zlatno doba avantura iz Lucasfilma, niste baš daleko od istine. Na njemu radi Ron Gilbert, jedan od tvoraca Monkey Islanda

Nakon skoro dvije godine upornog razvoja Gilbert je predstavio rad na Kickstarterom financiranoj retro-avanturi Thimbleweed Park. Radi se o naslovu koji osim klasičnog formata point and click avantura, koristi i vizualni stil izvornog Maniac Mansiona, igre koja je mnogim gejmerima bila jedan od prvih naslova tog žanra.

Premda doista ne možemo previše izvući iz ranog teasera kojem smo svjedočili ovog ožujka, Gilbert i ekipa su uoči nadolazećeg sajma E3 izbacili novi foršpan. Pogodili ste, ni on nije pretjerano 'rječit' što se same igre tiče, no hej - barem znamo kakvu 'atmosferu' igra nastoji prenijeti. To i naravno - da nas u njoj netko cijelo vrijeme promatra.

Thimbleweed Park Video Teaser




Thimbleweed Park
je jezivi neo-noir triler u kojem preuzimate ulogu petero likova koji zajedničkim nastojanjima pokušavaju razotkriti misteriozno ubojstvo koje je sve osim 'samo umorstva', koji ćete moći zaigrati početkom iduće godine. Najavljen je za PC, Android, iOS, Linux, Mac OS, Windowse i konačno - Xbox One.

Više informacija o igri iskopajte na službenoj stranici Thimbleweed Parka