MONITORI I ESPORTS

BenQ podržao ESL South East Europe Championship

10.11.2015 u 14:51

Bionic
Reading

Dobar gejming uvijek je bolji uz dobar monitor, čega je svjestan i BenQ te je nedavno službeno podržao natjecanje esports, u organizaciji Electronic Sports Leaguea (ESL)

Ako pratite lokalnu gejming-scenu, vjerojatno ste upoznati sa South East Europe Championshipom. Sljedeći krug ovog turnira održat će se 28. i 29. studenog u Budimpešti u Mađarskoj. South East Europe Championship, podsjetimo, elitni je globalni niz profesionalnih turnira koje organizira Electronics Sports League (ESL).

BenQ se ovom događaju pridružio u svibnju ove godine, kada je neposredno pred početak prvog kruga u Bukureštu u Rumunjskoj objavio da će natjecateljima osigurati svoje vrhunske profesionalne monitore iz serije XL.

U drugom krugu South East Europe Championshipa snage će odmjeriti najbolji timovi u igrama League of Legends i Counter-Strike: Global Offensive s područja jugoistočne Europe. Natjecanje će se održati u sklopu događaja Windows 10 PlayIT u sajamskom prostoru HungExpo u Budimpešti 28. i 29. studenog.

Kroz niz kvalifikacija, online grupne mečeve i playoff natjecanja bit će odabrana tri tima u svakoj igri koji će ući u finale, a posebne kvalifikacije, isključivo za mađarske timove, dat će četvrti tim u obje igre. U natjecanjima sudjeluju i igrači iz Hrvatske.

Nagradni fond ukupno iznosi 5.000 eura. Više informacija o natjecanju pronaći ćete ovdje