BENQ XL2730Z

BenQ predstavio novi monitor stvoren za gejmanje

12.03.2015 u 20:50

Bionic
Reading

BenQova linija monitora namijenjenih pro-gejmingu bogatija je ovoga proljeća za prinovu u obliku ultranabrijanog modela XL27307

BenQ je nedavno predstavio svoj najsnažniji profesionalni monitor za igrače - XL2730Z (ili monitor za profesionalne igrače... tko će ga znati). Radi se o modelu XL2730Z, monitoru s OHD rezolucijom, frekvencijom od 144 Hz te vremenom odaziva (GTG) od jedne milisekunde. Naravno, to nije sve.

U paket je uključena i tehnologija Motion Blur Reduction koja bi trebala pomoći pri igranju brzih akcijskih igara, te VESA DisplayPort Adaptive-Sync za smanjeno zastajkivanje i trzanje slike. XL2730Z opremljen je i BenQovim inovacijama koje su osmislili igrači kako bi izvukli najbolje iz svih videoigara i gejmera.

Display Pilot nudi praktična podešavanja na zaslonu i trenutni pristup raznim funkcijama. Auto Game Mode automatski otkriva žanr igre koju igrate i podešava prikaz boja po unaprijed postavljenim vrijednostima. Game Mode to Go omogućuje igračima da spreme postavke prikaza i iskoriste ih na drugom računalu preko USB memorije ili servisa u oblaku. Dodatak S Switch lako se drži u ruci i nudi igračima tipku za brzo prebacivanje između automatskog načina i prilagođenih načina igranja.

Kako bi oči igrača zaštitio od štetnog svjetla plavog spektra i neugodnog titranja, XL2730Z opremljen je načinima rada Low Blue Light i tehnologijom protiv titranja da bi smanjio emisiju svjetla plavog spektra i uklonio titranje na svim razinama osvjetljenja smanjujući moguća oštećenja vida i neugodnosti te pružio udobniji doživljaj igranja.

'Zadovoljstvo nam je što možemo predstaviti naš najbolji monitor za pro-gejming, model XL2730Z, igračima diljem svijeta. BenQ je oduvijek ciljao usavršiti dizajn svojih profesionalnih igraćih monitora kako bi najbolje odgovorio potrebama natjecateljskog igranja svakog žanra, a ovaj put doista smo stvorili svojevrsni krunski dragulj', kaže Peter Huang, generalni direktor BenQ Technology Product Centera. 'XL2730Z je opremljen najnovijim opcijama, uključujući QHD rezoluciju, 144-hercnu frekvenciju osvježavanja, vrijeme odziva od 1 ms (GTG) i najnoviju tehnologiju VESA DisplayPort Adaptive-Sync. Sigurni smo da će, poput svojih prethodnika, pružiti vrhunsko iskustvo igranja.'

XL2730Z postat će dostupan tijekom proljeća 2015. godine.