ZARADA GODINE?

Bethesda isporučila 12 milijuna kopija Fallouta 4

14.11.2015 u 06:18

Bionic
Reading

Iako nisu propustili priliku pohvaliti se uspješnim početkom prodaje nove postapokaliptične igre Fallout 4, sve do sad ostalo je nepoznato koliko su zapravo kopija igre isporučili

Odgovor leži u naslovu. Naime, četvrti nastavak popularne igre isporučen je u vrtoglavih 12 milijuna kopija diljem svijeta - i to samo kako bi namirili potražnju za prvim danom prodaje. Prevedeno u zaradu, brojke se vrte oko 750 milijuna američkih dolara.

Ovo, napomenimo, nije točan broj kopija isporučenih kupcima, premda u konačnici i nije nužan kako bi potvrdio da se radi o jednom od najvećih Bethesdinih uspjeha ikad.

Steam je, podsjetimo se, na dan izlaska igre imao najveći zabilježeni broj igrača na istom naslovu (koji, naravno, nije došao iz Valvea) - preko 470.000 ljudi.

Usporedbe radi, Syrim, Bethesdin prethodni naslov, na dan izlaska već davne 2011. isporučen je u 7 milijuna primjeraka, što znači oko 450 milijuna dolara globalne zarade. Broj simultano pokrenutih kopija na Steamu tijekom prvih 24 sata bio je 280.000.