UOČI E3-ja

Bethesda 'slučajno' najavila Dishonored 2

15.06.2015 u 07:20

Bionic
Reading

E3 2015. samo što nije počeo, a distributeri i developeri već se opako pripremaju za reklamiranje svojih najjačih naslova za iduću godinu. Bethesda je na diskretan način najavila jedan od najvećih - Dishonored 2

Diskrente najave, pogotovo one u svijetu gejminga, dosta su zanimljiva svar. Kada developer prije službene najave koja je očigledno planirana za ovogodišnji E3, na službenom Twitch kanalu 'slučajno' objavi da rade na novom naslovu, morate im skinuti kapu.

Naime, prije nego što je ovogodišnji E3 uopće krenuo, Bethesda je upalila svoj kanal na Twitchu. Na njemu trenutno nema nikakvog sadržaja, no iz nekog razloga on je tijekom subote emitirao audio snimku na kojoj ljudi iz Bethesde raspravljaju o novim naslovima i na vrlo kratko vrijeme emitirao test u kojem napominju da im je 'čast prestaviti' nešto, istaknuvši riječ 'honored' te spominjući govor na francuskom. Povezivanje Bethesde, francuskih developera (Arcane) i riječi 'honor', evocira ni manje ni više nego sjećanje na kultni Dishonored, odnosno do sad neobjavljeni Dishonored 2.

Sasvim je izvjesno da će firma tijekom ovogodišnjeg super-sajma u Los Angelesu objaviti info o nastavku ovog hit-naslova, no i ovaj 'divlji' marketing napravio im je popriličnu reklamu. Youtuber koji je otkrio emtiranje pod imenom Matty Schroeder apsolutno je siguran kako Dishonored 2 dolazi na E3.


Hoće li Bethesda najaviti Dishonored 2 ili neće, saznat ćemo od 16. do 19. lipnja, za vrijeme ovogodišnjeg E3-ja.

14.6. 9:45
Čini se da su glasine i te kako utemeljene. Bethesda je doista objavila rad na novom Dishonoredu te je potvrdila da će se radnja izravno povezati s 'jedinicom'. Ovog puta imat ćemo priliku zaigrati s Corvom i Emily Kaldwin. Njezin stil igre i moći bit će drukčiji od onih koje koristi protagonist jedinice. Jedini problem je što, premda bi to bilo super, igru nećemo moći igrati u co-opu.

Službena najava za Dishonored 2

Priča se seli iz Dunwalla u Karnacu, obalni grad koji, citiramo, u svojim njedrima drži ključ Emilyna povratka na vlast.

Dishonored 2 zasad nema datum izlaska, no ono u što smo sigurni jest da dolazi na PlayStation 4, Xbox One i PC.