U RALJAMA LUDILA

Borba u Hellbladeu izgleda jednostavno predobro

06.06.2016 u 15:53

Bionic
Reading

Ninja Theory, tim iza revampa Devil May Crya i neopjevanog hita Enslaved: Odyssey to The West, već dosta dugo radi na vikinškoj akcijskoj avanturi Hellblade, a u najnovijem foršpanu odlučili su popričati o borbi

Poznato je to da engleski studio veliku količinu truda unosi u prepričavanje priče. Hellblade po tom pitanju ne odskače od dobro utemeljenih standarda Ninja Theoryja te priču i okružje nastoji ugurati u samu borbu. Rezultat je, ako je suditi prema najnovijem videodnevniku, nešto doista impresivno.

Senua, glavni lik u igri, ima vrlo izražene karakterne crte. Sve ovo napravljeno je kako bi bolje prikazalo njezinu duševnu bolest - halucinacije i unutarnji sukobi kroz koje prolazi vješto su ubačeni i u borbu u kojoj se, pored suludih akrobacija, na više navrata vidi izraz njezinog lica.

Čitava stvar je, naravno, brižno snimljena motion captureom te dodatno pojačana trikovima poput manjka bilo kakvog brojača zdravlja ili izdržljivosti. Hellblade tijekom borbe s igračem komunicira preko okoline i detalja, što u akciji izgleda doista elegantno i prirodno. Primjerice, neprijatelji s vremenom postaju sve više izrezuckani, a heroina... pa... recimo da joj emotivno i fizičko stanje možete pročitati na licu i iz samog načina na koji gleda na svijet.

Isplati li se čekati da Hellblade: Senua's Sacrifice sleti na PlayStation 4 i PC? Bacite pogled na video, pa prosudite sami.

Hellblade Development Diary 23: Combat Revisited | Part 2