STAR WARS VII

C3PO se buni protiv računalne animacije

04.11.2014 u 07:31

Bionic
Reading

Svjetski mediji već mjesecima bruje o novostima sa snimanja sedmog nastavka svemirske sage 'Star Wars'. Svaki tjedan u medije 'procuri' nova informacija – ovaj put novosti se tiču robota C3PO i korištenja kompjutorske animacije u sljedećoj (nadamo se i posljednoj) trilogiji ovog svemirskog serijala

Iako je proces snimanja i nastanka novog nastavka najpopularnije 'svemirske opere' obavijen velom tajne (redatelj i ekipa filma šute kao bubice), internetski portali su misterioznim putevima ipak uspjeli pribaviti neke informacije o sedmom nastavku.

Poznat je popis glumaca koji će se pojaviti u sedmom nastavku Lucasove svemirske maštarije, ali i kratki sinopsis njegove radnje. Također, internetom već tjednima kolaju fotografije X-Winga i Millenium Falcona, svemirskih letjelica koje koriste junaci prvih šest nastavaka, kao i novog dizajna oklopa Stormtroopersa, svemirskih vojnika kojima upravlja car Palpatine.

Nedavno je u medije procurio i još jedan detalj – lik C3PO-a u sljedećoj trilogiji opet će utjeloviti Anthony Daniels, jedini glumac koji se pojavio u svih šest nastavaka 'Ratova zvijezda'. U intervjuu koji je ovaj glumac dao za 'Entertainment Weekly', on progovara o tome kako se usprotivio J.J.Abramsu, redatelju novog nastavka 'Ratova zvijezda', kad je on predložio da lik C3PO-a bude u potpunosti računalno animiran.

Daniels navodi kako je odbio dati svoj glas liku robota ako će on biti kompjutorski dizajniran tijekom cijelog filma. U intervjuu je naglasio kako računalna animacija dolazi u obzir jedino kada određene scene nije moguće drugačije snimiti. Osoba koja sjedi za tipkovnicom i oponaša pokrete C3PO-a nikada u potpunosti neće moći kopirati svaki detalj pokreta niti može zavarati publiku da je u pitanju 'stari' C3PO, ističe Daniels.

Iako se približava sedamdesetoj godini života, Andrew Daniels je voljan opet uskočiti u kostim robota koji je obilježio njegovu glumačku karijeru.

C3PO se pobunio protiv CGI animacije

Po onome što je moguće pročitati na portalima koji svaki tjedan frenetično objavljuju vijesti vezane za novu trilogiju, izgleda kako će i J.J.Abrams, redatelj i koscenarist sedmog nastavka 'Ratova zvijezda' i Rian Johnson, redatelj osmog nastavka, smanjiti upotrebu CGI animacije u završnoj trilogiji. Navodno su za sedmi nastavak već sagrađene kopije svemirskih letjelica u stvarnoj veličini, a sličan se pristup očekuje i prilikom snimanja osmog nastavka.

Cilj je da 'Epizoda VII' što više nalikuje na originalnu trilogiju 'Ratova zvijezda' - u tu svrhu cijeli će film biti snimljen na 35mm filmskoj vrpci, a najveći dio materijala snimit će se na stvarnim lokacijama u Abu Dhabiju, na Islandu i u Engleskoj.

Ovaj podatak sljedeću 'Star Wars' trilogiju čini posebnom ne samo u odnosu na prva tri filma ove svemirske sage (kronološki gledano – od 'Fantomske prijetnje' do 'Osvete Sikha'), nego i na trend u suvremenoj holivudskoj produkciji. Iz 'blockbustera' u 'blockbuster', CGI dobiva sve veću važnost u Hollywoodu, a minutaža stvarnih glumca i snimljenih scena drastično opada.

Hoće li J.J. Abrams uspjeti upjeti ostvariti ovu ideju, pokazat će se 18.12.2015., kad je zakazana premijera sedmog nastavka.