INSAJDERI NAJAVLJUJU

Čekate iPhone bez 'zubića'? Strpite se do 2024.

21.04.2022 u 11:03

Bionic
Reading

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo najavio je dolazak frontalne kamere koja će objektiv i senzore za Face ID sakriti ispod stakla

Kad ćemo napokon vidjeti iPhone koji na prednjem ekranu neće imati ni zubić, ni rupicu? Ako pitate pouzdanog insajdera Ming-Chi Kua, morat ćete se strpiti sve do 2024. Do tada bi Apple, kaže Kuo, mogao premjestiti frontalnu kameru i Face ID ispod ekrana. Drugim riječima - prvi Appleov iPhone sa besprijekornim zaslonom trebao bi biti iPhone 16 Pro.

Kuo je ovu najavu napisao u sklopu dvije objave na Twitteru koje se nadovezuju na komentar prošlog mjeseca kad je najavio da Apple još dvije godine vjerojatno neće imati senzore za otisak prsta ispod ekrana. Kuo ovo objašnjava povećanom potražnjom za Touch ID-jem uslijed učestalog nošenja maski. S obzirom da je Apple Face ID poboljšao tako da radi i kad nosite masku, prigovori na manjak otključavanja dodirom su se uglavnom utišali.

'Mislim da će iPhone sa 'full-screenom' doći 2024. Najnapredniji iPhonei u 2024. adaptirat će frontalnu kameru i Face ID ispod ekrana. Problem za frontalnu kameru su uvjeti lošeg osvjetljenja, što znači da će tu morati pomoći ISP i algoritmi' napisao je.

  • +4
iPhone SE (2022) slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Kad smo već kod selfi kamera, podsjetimo da je Kuo predvidio da će iPhone 14 doći sa nadograđenom komponentom koja će imati autofokus i širu aperturu.

Još nije poznato, doduše, što će Apple raditi sa hardverom potrebnim za Face ID. Neki predlažu da će sve biti pohranjeno u izrezu u obliku tablete - soluciji koju će Apple koristiti prije prebacivanja na modele sa kamerama skrivenima ispod zaslona.