ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Često dijelite zaslon javno? Ova nova značajka za Chrome mogla bi vam biti korisna

21.08.2024 u 11:52

Bionic
Reading

Testira se nova značajka na Chromeu koja bi trebala automatski blokirati prikaz osjetljivih podataka pri dijeljenju ili snimanju zaslona

U Googleov web preglednik Chrome dodana je nova eksperimentalna značajka koja, ako je uključena, navodno automatski blokira 'osjetljiva polja' obrazaca, koja uključuju stvari poput kreditnih kartica i lozinki ako korisnik dijeli ili snima svoj zaslon s uređaja s operativnim sustavom Android.

U sljedećih mjesec dana trebala bi postati dostupna svim korisnicima web preglednika Google Canary, koji služi kao poligon za testiranje.

U idealnom slučaju, trebali biste zatvoriti sve kartice s osjetljivim informacijama prije nego što počnete s dijeljenjem zaslona ili sesijom snimanja zaslona. No, ako to ne učinite, ova nova Chromeova značajka mogla bi vas spasiti.

Valja napomenuti kako Chrome već blokira korisnicima dijeljenje zaslona ili snimanje u anonimnom prozoru, tako da u određenom smislu jedna zaštita od anonimnog načina rada prelazi na obični Chromeov prikaz, piše Mashable.