'SUPER' IDEJA

Četrnaest tisuća ljudi želi maknuti oružje iz pucačine Overwatch

25.05.2016 u 06:56

Bionic
Reading

Nakon uspješne geste gejmerske zajednice zabrinute zbog seksualizacije jednog od likova Overwatcha, internauti diljem svijeta odlučili su napraviti još jedan odvažni korak - maknuti sve oružje iz igre

Peticija sakuplja glasove na poznatom sajtu The Petition Site. Kampanja će, ako uspije, kreativnom direktoru Overwatcha poslati zahtjev četrnaest tisuća zabrinutih gejmera. Gejmera prema kojima za uspjeh Overwatcha i promoviranje njegove pristupačnosti obiteljima s malom djecom, iz njega treba odstraniti još jednu bitnu stvar - oružje.

'Zahvaljujući hrabrim organizatorima zajednice, Jeff Kaplan i Blizzard konačno su napravili dobru stvar i maknuli strašno seksističku i uvredljivu 'pobjedničku pozu' ženskog lika pod imenom The Tracer. Premda se radi o dobrom početku, mi u zajednici gejmera i dalje smo zabrinuti oko nadolazeće igre Overwatch. Riječ je o korištenju oružja za nasilno ubijanje drugih igrača, ponekad čak i pucanjem u glavu', kažu organizatori akcije.

Overwatch - Alive Animated Short


Mi, zajednica igrača videoigara, htjeli bismo stati na kraj ovoj brutalnosti. Molimo da potpišete ovu peticiju ako se slažete. Ako očistimo Overwatch od svih problematičnih oružja i seksualnosti, konačno ćemo imati pucačinu iz prvog lica koju ćemo moći igrati s našom cijelom obitelji', piše u izjavi.

Ako mislite da se netko koristeći ovu peticiju sprda s nedavnim fijaskom vezanim uz Overwatchevu 'seksističku pozu', vrlo vjerojatno ste u pravu. Također, ako mislite kako se okupilo dovoljno internetskih trolova da ta peticija doista bude poslana u Blizzard - ponovno ste u pravu.

Peticija za micanje oružja iz Overwatcha trenutno ima 13,286 potpisanika, a za slanje je potrebno 14,000. Što čekate? Spasite Overwatch od dodirivanja moralnog dna i pridružite se hrabrim dušama koje su odlučile stati na kraj nasilju u pucačinama.