RED HOOK SLAVI

Darkest Dungeon prodan u više od milijun primjeraka

06.11.2016 u 10:29

Bionic
Reading

Jedna od najuspješnijih nezavisnih igara u 2015. do danas je postigla zbilja impresivni broj prodanih primjeraka te autorima omogućila niz opcija za budućnost

Kao što vjerojatno znate, RPG inspiriran radovima H.P. Lovecrafta početkom iduće godine dobit će prvu ekspanziju The Crimson Court. Ekspanzije ne bi bilo da tim nije postigao nevjerojatni uspjeh prodavši nešto više od milijun primjeraka Darkest Dungeona. Preko 94 posto prodaje ostvareno je na Steamu, što je donekle objašnjivo s obzirom na to da je naslov puno vremena proveo u 'early accessu'. Tamo je, usput, u prvom danu prodan u preko 50.000 kopija.

Razlog veće prodaje na Steamu nego na drugim servisima poput GOG-a, PSN-a, Humblea, OSX App Storea, CDP.pl-a, SoftCluba i Nuuvema, ne leži u popularnosti servisa, već u činjenici da je na njemu prisutan dulje nego kod konkurencije.

Što slijedi za Red Hook? Sudeći prema najnovijoj objavi na službenom blogu, nastavlja se rad na Darkest Dungeonu, kao i na novoj videoigri. Red Hook je vrlo oprezan s novim projektom zato jer nastoje nastaviti s podrškom i razvojem igre koja im je, budimo iskreni, donijela najviše novca.

Darkest Dungeon - Release Trailer [OFFICIAL]

Planovi za 'Igru broj dva' su i dalje tu, makar još nije ušla u pretprodukciju. 'Čak i kad krenemo s razvojem želimo nastaviti s podrškom i radom na sadržaju za Darkest Dungeon', pišu iz Red Hooka. 'Sve dok nas podržavate, mi želimo nastaviti raditi stvari za vas. Ovo nije hiperbola - reći da radimo na poslu snova. Mi zbilja volimo ono što radimo.'