SUPER!

DICE dodijelio Falloutu 4 laskavu titulu igre godine

21.02.2016 u 08:14

Bionic
Reading

Bethesdina pucačko-istraživačka ekstravaganca Fallout 4 pokupila je prestižni trofej na ovogodišnjoj dodjeli DICE Awards u Las Vegasu, događanju na kojem, jednostavno rečeno, djelatnici gejming industrije jedni drugima dijele nagrade

Postapokaliptična igra potukla je konkurenciju na devetnaestim DICE nagradama, osvojivši nagradu za izvanredni pothvat, kao i onu za RPG godine. Njen 'mali brat' Fallout Shelter, simulacija vaultova namijenjena mobilnim uređajima, pokupio je nagradu za najbolju mobilnu igru godine.

The Witcher 3: Wild Hunt zgrabio je tri nagrade, a najlaskavija od njih vezana je uz masivnu priču. Druge osvojene titule uključuju onu za najbolji dizajn, kao i za tehničko dostignuće.

Platformska igra Ori and The Blind Forest iz Moon Studiosa osvojila je nagrade za animaciju, art direkciju i glazbu.

Psyonixov megapopularni Rocket League pokupio je nagrade za sportsku igru godine, kao i laskavi Sprite Award - nagradu koju DICE dodjeljuje firmama koje su postigle puno s vrlo ograničenim resursima.

'Naši fanovi doista su ključ našeg uspjeha. Svatko tko je našu igru preporučio prijatelju rekavši mu da je doista zabavna napravio nam je nevjerojatnu uslugu', rekao je Dave Hagewood, šef i direktor studija u Psyonixu.

EA-ov Star Wars Battalion odšetao je s nagradama za akcijsku igru godine i vrhunsko dostignuće u glazbi. Šteta što nije pokupio nagradu za dostignuće u varijaciji među misijama...

Ostali dobitnici su 'Rise of the Tomb Raider', s nagradom za najbolji lik, 'Super Mario Maker' s nagradom za najbolju obiteljsku igru, 'MGS 5' za avanturu godine (!?!), Mortal Kombat X za borilačku igru godine, 'Forza Motorsport 6' za trkaću igru godine, 'Helldiversi' za prijenosnu igru godine te 'Heroes of the Storm' za stratešku simulaciju godine.