BLOODSTAINED

Duhovni nasljednik Castlevanije odgođen do 2018.

13.09.2016 u 07:43

Bionic
Reading

Nakon stelarnog uspjeha na Kickstarteru s igrom koja je svakom gejmeru iz devedesetih uzrokovala nasilne napadaje nostalgije, autor Koji Igarashi jučer navečer objavio je jednu tužnu vijest

Bloodstained će, sudeći prema njemu, izaći kasnije nego što smo očekivali. Puno kasnije. 2018. kasnije. Razlog leži u sumanuto visokim standardima koje tvorac planira održati. U najnovijem video dnevniku Igarashi je napomenuo da će Bloodstained izaći u prvoj polovici 2018. 'Ovu odluku donio sam kako bih apsolutno zajamčio njezin dolazak na tržište u najboljem mogućem izdanju', rekao je Igarashi.

Pedatntnost i oprez vezan uz razvoj Bloodstaineda dolazi dijelom i iz konkretnih primjera prebrzo odrađenih japanskih igara. Najbolji primjer? Mighty No. 9 koji je, unatoč velikoj podršci javnosti, bio u najmanju ruku loš.

Bloodstained je najavljen prošlog svibnja, kad je u manje od četiri sata dosegao cilj financiranja na poznatoj stranici Kickstarter. Igra je najavljena za PlayStation 4, Xbox One, PC, Wii U i Vitu.

Što autor kaže o odgodi, saznajte iz priloženog videa.