FABLE FORTUNES

Ekipa iz bivšeg Lionheada radi na kartaškoj igri Fable

01.06.2016 u 12:15

Bionic
Reading

Nakon što je ovog travnja Microsoft zatvorio Lionhead, dio tada neočekivano slobodnih developera odlučio je ujediniti snage te nastaviti rad na javnosti nepoznatom segmentu danas već starog Fablea 2

Riječ je, naime, o kartaškoj igri imena Fable Fortunes. Riječ je o digitalnom naslovu za više igrača napravljenom u maniri Hearthstonea koji pored klasičnog kartanja sadrži i elemente roleplayinga. Konkretno, tijekom igranja igrači će moći izabrati što određena karta radi, naginjući ju prema dobu ili zlu.

Tim iza projekta, Flaming Fowl Studios, savezništvo je bivših zaposlenika Lionheada koji su nastavili raditi na usputnom projektu kartaške igre koja je bila planirana kao sekundarni dio drugog Fablea. Rezultat je trebao biti nešto kao Witcherov Gent - TCG koji igrate unutar samog Witchera 3 te koji je čak dobio i analognu verziju.

17 Minutes of Fable Fortune, the Secret Lionhead Card Game


Uglavnom, Fable Fortunes već je u izradi dvije godine, a njegovi autori od Microsofta su otkupili prava na njegovu izradu. Sljedeći korak koji planiraju ekspedicija je na Kickstarter gdje će igru pokušati sufinancirati zahvaljujući potencijalnim javnim financijerima, također poznatima kao vi. Cilj? 250 tisuća funti.

Za više informacija o igri posjetite službeni web Flaming Fowla