OČEKIVANO

Fallout 4 već je počeo rušiti rekorde

11.11.2015 u 07:05

Bionic
Reading

Jedna od najiščekivanijih igara u posljednjih nekoliko godina napokon je na tržištu i već u prva 24 sata srušila je svoj prvi rekord

Fallout 4 na tržištu se pojavio u ponoći s ponedjeljka na utorak. Već nekoliko sati kasnije igru je igralo 390 tisuća ljudi samo na Steamu što je na toj platformi novi rekord. Naime, nikada prije na Steamu neku igru istovremenu nije igrao toliki broj ljudi, a rekord je dosad čvrsto držao Grand Theft Auto V.

No treba imati na umu da Steam Charts na taj način mjeri isključivo igre koje nije razvio Valve. Da su uključene i one, situacija bi ipak bila nešto drugačija. Naime, Dotu 2 je jednom u istom trenutku igralo više od, pazite sad – milijun ljudi.


Osim što je preuzeo tron, Fallout 4 to je učinio u vrlo kratkom vremenu. Primjerice, Grand Theft Auto V trebala su tri dana da s trona makne dotadašnjeg rekordera – Skyrim i to s brojkom od 360 tisuća igrača.

Fallou 4 je inače generalno naišao na iznimno pozitivne kritike i dojmove, a najviše mu se zamjera, i to pomalo očekivano, bugovitost. No to je dio svake igre na kojoj radi Bethesda pa smo već pomalo i navikli.