UNAPRIJEĐENJE PROIZVODA

Gartner u novom izvješću smjestio Microsoft na čelnu poziciju

16.02.2016 u 07:12

Bionic
Reading

Gartner, poznata analitička kuća u IT svijetu, donijela je novo 'Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms 2016' izvješće, u kojem mjesto lidera grabi Microsoft, zahvaljujući značajnom unaprijeđenju proizvoda, novom vodstvu i jasnijoj vizionarskoj slici razvoja proizvoda u skorijoj budućnosti

Pored toga, Microsoft je prvi put zauzeo vodeću poziciju i u svegmentu vizionarstva. Među razlozima smještanja IT diva iz Redmonda na lidersku poziciju Gartner navodi još i povećanje marketinških i prodajnih aktivnosti. 'Za najbolju poziciju u segmentu vizionarstva zaslužna su inovativna rješenja poput brze tražilice povezane s digitalnim osobnim asistentom Cortanom, jaka mreža partnera te rješenja s već ugrađenim izvještanija', stoji u priopćenju.

Jedna od bitnih stavki svakako je i činjenica da Microsoftov cloud model utječen an niski TCO (Total Cost of Ownership), što je jedan od glavnih razloga zašto se korisnici odlučuju na Microsoft. Druga dva su jednostavnost korištenja te dostupnost visokokvalitetne podrške.


Gartner je visoko rangirao Microsoft u postizanju poslovnih benefita s posebno visokim rezultatima u monetizaciji podataka, poboljšanjima korisničkih usluga i povećanju prihoda te omogućavanju detaljnijeg i boljeg uvida u podatke sve većem broju krajnjih korisnika.

Inače, u fokusu istraživanja je bio analitički alat Microsoft Power BI koji je korisnicma dostupan kao besplatna verzija te PowerBI Pro koji je od nedavno dostupan i kao dio Office 365 Enterprise E5 paketa namijenjenog poslovnim korisnicima.'

Više detalja je moguće pročitati na ovoj stranici