SAJMOVI

Gejmeri, radujte se! Počeo je Gamescom 2016

17.08.2016 u 15:39

Bionic
Reading

Jedan od najvećih sajmova u EU vezanih uz igre i videoigre ponovno je otvorio svoja vrata u Kölnu. Ovo okupljalište gejmera, razvojnih studija i ljubitelja digitalne zabave ove godine se fokusira na tri vrlo popularna trenda

Organizatori su jasno dali do znanja da će Gamescom 2016 proći u znaku natjecanja u elektroničkim sportovima, predstavljanju virtualne stvarnosti i, konačno, dobrim starim videoigrama. Esports već nekoliko godina hrabro grabi naprijed, dodajući sve veći fond naslova u područje kompetitivne sfere dok virtualna stvarnost vreba nad gejmerima još od najave novog vala kaciga za VR i grafičkih kartica.

Gamescom se, kao i svake godine dosad, odvija u Kölnu u Njemačkoj. Sajam je otvoren za studije, izdavače i znatiželjnike od danas do nedjelje, a ugošćuje velika imena poput Microsofta, Ubisofta, EA i 2K.


Posjetitelji koji planiraju kupiti kartu danas ili sutra ostat će kratkih rukava s obzirom da su sve ulaznice već odavno rasprodane.

Sajam se proteže na čak dvanaest hala, od kojih će dio biti rezerviran za privatne investitore, novinare i izdavače. 'Obični' posjetitelji moći će uživati u sadržajima poput natjecanja i demonstracija novih naslova u pet povezanih hala.

Na sajmu će, očekivano, biti prisutni i svi poznatiji studiji iz Hrvatske.