U JEDNOJ PRETRAZI

Google će vam isplanirati godišnji

14.03.2016 u 08:31

Bionic
Reading

Nova značajka Googleove tražilice omogućava planiranje godišnjeg odmora jednom pretragom na pametnom telefonu

Koristeći Google Destinations, kako je nazvan prvi iskorak diva iz Mountain Viewa u segment putovanja na mobitelima, moći ćete rezervirati letove i smještaj te napraviti plan puta.

Značajka aplikacije djeluje kao kombinacija algoritamskih i uredničkih preporuka. Možete početi s većim područjem (promotivni video sugerira Europu), pa se baciti u gradove i odredišta, cijene hotelskih soba i letova u sklopu ciljanog datuma.

Kad odaberete odredište, povezuje opise s fotografijama i drugim multimedijalnim sadržajima, preporučuje koju rutu koristili kako bi što više toga vidjeli u jednom danu.


Rezultat pretrage dat će vam okvirne cijene smještaja i putovanja. Cijene letova temeljit će se na lokaciji na kojoj obavljate pretragu. Koristan bi mogao biti tab Explore, u kojem ćete dobii godišnji pregled vremenskih prilika, kao i kad je vaše odredište najpopularnije (temeljem dosadašnjih posjeta).

Neće zamijeniti znanje i iskustvo lokalnih vodiča, ali nova značajka mogla bi dobro poslužiti kad se poželite sami baciti u istraživanje.

Više:Engadget

Introducing Destinations on Google