MOBILNI NOVITETI

Google je predstavio jeftinije Pixel 3 smartfone, evo što oni donose

08.05.2019 u 10:23

Bionic
Reading

Internetski div Google je na konferenciji Google I/O premijerno predstavio dva nova smartfona iz Pixel serije koji, za razliku od izvornog Pixela 3, ciljaju na publiku koja ne raspolaže s previše novca

Google je na ovogodišnjem Google I/O-u naglasio da kompanija nastoji riješiti problem koji se proširio na tržištu modernih smartfona, a to je eskalacija cijena premijskih uređaja. Kako bi pomogao svima koji nisu spremni izdvojiti puno novca na smartfon, a usput i spasio prodaju Pixela koja je i drugu godinu za redom podbacila, predstavio je dva uređaja koji po prihvatljivoj cijeni nude značajke po kojima je Googleov telefon najviše poznat.

Telefoni o kojima je riječ su Androidi Pixel 3a i Pixel 3a Plus.

Hvale vrijedne značajke

Oba uređaja, kao i skuplje varijante, dolaze sa ugrađenim OLED panelom i to u dvije dijagonale - 5.6 inča u varijanti Pixel 3a te 6 inča Pixelu 3a Plus te podržavaju 1080 rezoluciju prikaza.

Što se hardvera tiče, uređaj pokreće Qualcommov budžetni procesor Snapdragon 670 uparen sa 4 GB RAM-a, baterijom od 3000 mAh i stražnjom kamerom od 12 megapiksela.

Google Pixel 3a i Google Pixel 3a plus Izvor: Screenshot / Autor: Google

Na čemu se štedilo?

Zbog čega je Pixel 3a jeftiniji od Pixela 3? Za početak, tu je razlika u procesoru - Pixel 3 ima brzi Snapdragon 845 procesor, dok Pixel 3a ima sporiji Snapdragon 670. Skuplji Pixel također ima kvalitetnije materijale izrade, dok je Pixel 3A uglavnom sastavljen od plastike, nije otporan na vodu i nema bežično punjenje (makar ima priključak za slušalice koji je bio odsutan na skupljem uređaju).

Glavni adut ovog uređaja je, doduše, pozadinska kamera koja je praktički ista kao kod skupljeg modela te trenutno slovi za jednu od najboljih na tržištu. Oba uređaja tako imaju značajku Night Sight koja omogućava jako dobro fotografiranje u mraku.

Pixel 3a košta 399 dolara, dok Pixel 3a Plus možete kupiti za 499 dolara.

BIJEG OD PUNJAČA

Dramatično povećajte životni vijek baterije smartfona uz ove jednostavne trikove

Pogledaj galeriju