NINJA THEORY NA KOLJENIMA

Hellblade je super i sve, ali male su šanse da ćemo ga vidjeti u 2016.

29.11.2016 u 06:55

Bionic
Reading

Ako je vjerovati najnovijem izvješću i razvojnom videu, novi uradak britanskog Ninja Theoryja napreduje sasvim solidno

Problemčić je u tome što je sve izvjesnije da ga nećemo vidjeti onda kad su autori obećali. Hellblade je vrlo složena igra koju su razvijali od konceptnih temelja, preko tadašnje ideje o kratkoj eksperimentalnoj igri, pa sve do današnjeg stadija u kojem je cijela stvar ljepša nego ikad.

Uostalom, igra u kojoj je glavna tematika kombinacija fantastike kombinirane s efektima duševne bolesti nije baš nešto na što nailazite svaki dan. Glavni lik je, podsjećamo, traumatizirana mlada žena pod imenom Senua koja se tijekom igre bori sa svojim unutarnjim demonima.

Zbog gotovo fanatične posvećenosti realističnom prikazu šizofrenije autori iz Ninja Theoryja otišli su tako daleko da su za mišljenje i savjete priupitali prave liječnike. Ovo je, kao što ste i pretpostavili, uzelo danak razvojnom procesu koji se zbog toga vjerojatno otegnuo sve do iduće godine.

Ninja Theory, naravno, to nije službeno potvrdio, no sudeći prema trenutnom stanju igre, više je nego očito da ćemo se do konačne verzije morati i te kako načekati.