ZA SREDNJOŠKOLCE

Hoćete besplatne Microsoftove certifikate? Brzo u Algebru!

29.04.2014 u 13:15

Bionic
Reading

Visoko učilište Algebra - Visoka škola za primijenjeno računarstvo ponovno pokreće akciju besplatnog polaganja Microsoftovih IT certifikata za učenike srednjih škola i gimnazija

Za sva tri certifikacijska ispita osigurani su i besplatni pripremni seminari online. Novost u ovom ciklusu certifikacije jest mogućnost polaganja ispita u sedam hrvatskih gradova.


Prijave za predtestiranje otvorene su do 12. svibnja, a certifikacijski ispit polaže se 17. svibnja u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Puli, Zadru i Varaždinu.

Riječ je o certifikatima u sklopu Microsoftovog programa MTA (Microsoft Technology Associate). U dosadašnjim certifikacijskim ciklusima za MTA, Visoko učilište Algebra certificiralo je više od tisuću učenika srednjih škola i studenata.

Visoko učilište Algebra ponudit će kandidatima tri certifikacijska ispita:

Software Development Fundamentals za one koji su skloni programiranju i razvoju softvera te žele u budućnosti biti razvojni inženjeri ili inženjerke

Windows Operating System Fundamentals za one sklone poslužiteljskim tehnologijama i IT sigurnosti

Networking Fundamentals za one koji svoju karijeru vide u mrežnim tehnologijama

Radi se o ispitima koji su priznati u cijelom svijetu te vrlo često predstavljaju temelj stjecanja daljnjih informatičkih certifikata.

Stjecanje Microsoftovih MTA certifikata primarno je namijenjeno onima koji već imaju određena iskustva u korištenju mrežnih tehnologija ili platformi poput Visual Studija (alata za razvoj aplikacija) te operacijskog sustava Windows, a žele ih potvrditi polaganjem svojeg prvog certifikacijskog ispita.

Sve materijale potrebne za pripremu možete pronaći na web odredištu mta.racunarstvo.hr, a uključuju tekstualne sadržaje i niz videopredavanja na hrvatskom jeziku koje kandidati mogu pogledati u svoje slobodno vrijeme i kada im odgovara.