VELIKO ISTRAŽIVANJE

Hrvati izabrali: Ovo je top 10 najatraktivnijih poslodavaca u IT-ju

27.06.2024 u 10:31

Bionic
Reading

Prema istraživanju Poslodavac prvog izbora koje je proveo portal MojPosao, u kojem je tijekom 2023. sudjelovalo više od 25 tisuća ispitanika, najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u sektoru IT-ja su Hrvatski Telekom, Infobip, Ericsson Nikola Tesla, A1 Hrvatska i Google Hrvatska

Sudionike istraživanja portal MojPosao zamolio je da odaberu do tri faktora koja po njihovom mišljenju najpoželjniji poslodavac mora imati kako bi zauzeo svoje mjestu na popisu najpoželjnijih.

Polovica ispitanika (51 posto) ističe prilike za napredak u struci i mogućnost učenja, kao ono čime ih privlače najpoželjniji poslodavci u djelatnosti Informacije i komunikacije.

Na drugom mjestu popisa našli su se dobri međuljudski odnosi i dobra atmosfera na radnom mjestu (46 posto), a na trećem dobar tretman zaposlenika od strane nadređenih osoba (37 posto). Od ostalih faktora, ističu se ravnoteža poslovnog i privatnog života te dobra reputacija tvrtke.

Nešto više od trećine ispitanika (38 posto) kojima je poslodavac prvog izbora tvrtka iz djelatnosti IT-a često razmišlja o promjeni poslodavca. To je osjetno manje nego što je slučaj s cjelokupnim uzorkom (47 posto). Svaki treći radnik (37 posto) ponekad razmišlja o promjeni poslodavca, dok 25 posto ljudi nikad ne razmišlja o davanju otkaza.

Kad je riječ o najvažnijim beneficijama koje očekuju od poslodavaca prvog izbora, ispitanici najčešće navode: fleksibilno radno vrijeme, bonuse za izvanredna dostignuća, kontinuiranu edukaciju zaposlenika te plaćene zdravstvene usluge (izvan osnovnog 'paketa')

Vikend druženja u organizaciji poslodavca i pokriveni troškovi kulturnih ili sportskih aktivnosti najmanje su važne beneficije, ističu sudionici istraživanja.

Kako navode s portala MojPosao, istraživanje se temelji isključivo na percepciji ispitanika o samim tvrtkama i njihovom slobodnom izboru, te tvrde da u istraživanju nisu unaprijed ponuđeni nazivi tvrtki).

sve osim nogometa

Učitavanje...