SAINT KOTAR

Hrvatski studio radi jezivu avanturu smještenu u Gorski kotar

09.06.2016 u 13:50

Bionic
Reading

Riječ je o psihološkom hororu imena Saint Kotar u kojem igrači preuzimaju ulogu likova koji moraju surađivati planiraju li preživjeti

Na igri radi Tanais Games, peteročlani nezavisni tim iz Hrvatske koji je, kako piše na službenoj stranici, posvećen povratku dobrim starim vremenima point and click avantura. Saint Kotar je, pogodili ste, 2D point and click avantura koja kombinira naraciju psihološkog horora i avanturističke klasične naslove s izmjenjivim likovima. Čitava stvar koristit će rukom crtani 2D art, snimljene dijaloge i autentičan soundtrack.

Autori tvrde da su im najveća inspiracija pri izradi igre bili Broken Sword i Monkey Island te književna djela H.P. Lovecrafta i Edgara Allana Poea. Jezivo!


Premda još nemamo nikakav demo ili video gameplaya, Tanais je pokrenuo službenu stranicu na www.saintkotar.com, na kojoj osim likova možete vidjeti nekoliko screenshotova iz igre.

Nadamo se da ćemo uskoro moći svjedočiti prvom foršpanu, s obzirom da u trenutnom stadiju Saint Kotar izgleda vrlo obećavajuće.