UHVATILI 'VAL'

I Samsung ima vlastitu umjetnu inteligenciju, poznato gdje će je ugraditi

09.11.2023 u 12:55

Bionic
Reading

Samsung Gauss sastoji se od tri alata koji obuhvaćaju veliki jezični model, računalni kod i obradu slika

Samsung je predstavio vlastiti model generativne umjetne inteligencije, Samsung Gauss, tijekom događanja Samsung AI Forum 2023.

Model je razvijen u istraživačkom odjelu Samsung Research. Sastoji se od tri alata: Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code i Samsung Gauss Image.

Samsung Gauss Language je veliki jezični model koji može razumjeti ljudski jezik i odgovoriti na pitanja kao što to radi ChatGPT.

Moguće ga je koristiti za povećanje produktivnosti na nekoliko načina. Na primjer, može vam pomoći pri sastavljanju i uređivanju e-pošte, sažimanju dokumenata i prijevodu sa stranih jezika.

Samsung planira ugraditi model velikog jezika u svoje uređaje kao što su pametni telefoni, prijenosna računala i tablet računala. Nije objavljeno podržava li engleski i korejski kao jezike u interakciji

Samsung Gauss Code, koji radi s pomoćnikom nazvanim code.i, više se fokusira na razvojni računalni kod. Trebao bi pomoći programerima ubrzati pisanje koda tako što će podržati opis koda i kreiranje testnih primjeraka putem interaktivnog sučelja.

Što se tiče Samsung Gauss Imagea, bit će ga moguće koristiti za pretvaranje slike niske u sliku visoke razlučivosti, između ostalog.

Trenutno ovaj alat koriste samo Samsungovi zaposlenici interno, ali bi u bliskoj budućnosti mogao postati dostupan i široj javnosti. Nije poznato kad bi se to moglo dogoditi.

Samsung namjerava izdati pametni telefon Galaxy S24 opremljen njihovim modelom generativne umjetne inteligencije već tijekom 2024. godine.

Južnokorejska tvrtka također je oformila tim AI Red, s ciljem praćenja pitanja sigurnosti i privatnosti, od prikupljanja podataka do razvoja umjetne inteligencije, kako bi osigurala upotrebu umjetne inteligencije na temelju načela etičke inteligencije, piše Tech Crunch.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.