ZAMAHNI JAČE, MANIJAČE

I vi možete postati virtualni vitez

22.10.2015 u 07:26

Bionic
Reading

Srednjovjekovna borbeno-jahačko-viteška igra Valiant još je u stadiju 'tech demoa', no činjenica je da već sada izgleda poprilično imerzivno i zabavno

Priznajte si - osim fantazija o vožnji svemirskom letjelicom ili napucavanja virtualnih zombija, ideja o igranju viteške igre u virtualnoj stvarnosti također zvuči poprilično dobro. Valiant, online multiplayer 'demonstracija' VR tehnologije, najavljena je još prošle godine.

Njezini autori iz Offpeak Gamesa su pri izradi u vidu imali Oculusov Rift, no činjenica je da nisu ni pomislili koliki silni potencijal leži u imerzivnijoj kontroli pokretom koju nudi Valveov HTC Vive.

Stvarima poput mlataranja oružjem, podizanja štita kako bi odbili mrsku i opaku strijelu te, naravno - umlaćivanje mrskih neprijatelja. Mislim, samo pogledajte lika koji igra Valiantov najnoviji demo i sve će vam biti jasno.

Demo Valianta dostupan je na Oculus Sharedu, što znači da ga možete isprobati već danas (ako ste jedan od sretnika koji posjeduju developersku verziju kacige za VR).

VR akcijski naslov Valiant u akciji