SVE ZBOG MIKROTRANSAKCIJA

Igrači Black Deserta organizirali prosvjed unutar same igre

08.08.2016 u 14:59

Bionic
Reading

Poznati masivni multiplayer odnedavno je pod udarom mnogobrojnih kritika zbog uvođenja mikrotransakcija koje nekim igračima mogu donijeti nepravednu prednost

Riječ je o predmetima koji se mogu kupiti isključivo za pravi novac te se nakon toga prodavati za valutu koja cirkulira unutar same igre. Igrači koji su igru kupili po standardnoj cijeni od oko pedeset eura ovo smatraju nepravednim potezom zato što onima koji plaćaju dodatno to daje nepoštenu prednost unutar same igre. Spomenuti dodaci, podsjećamo, nisu se donedavno mogli preprodavati za srebro, igrinu najrašireniju valutu.

Val prigovora i negodovanja seže puno dalje od službenih foruma te se protegao i u samu igru. Mnogi igrači doslovno su organizirali prosvjede koristeći alate dostupne unutar same igre. Konkretno, riječ je o transparentima koji se inače koriste kao zastave igračkih grupacija ili frakcija.


Rezultati su prizori poput ovog. Najzanimljiviji dio ove priče zapravo je činjenica da su igrači svoje nezadovoljstvo naslovom uspjeli proglasiti i unutar same igre, a ne samo na subredditima ili službenim forumima. Black Desert Online dostupan je u EU-u i SAD-u od ovog proljeća te je već dulje pod budnim okom igrača koji se protive Pay-to-Winu, odnosno dobivanju nepravedne prednosti unutar igre putem mikrotransakcija.