PREKLOPNI SMARTFONI

Internet se domogao prvih slika nasljednika Galaxy Folda - simpatičnog preklopnika Galaxy Z Flip

29.01.2020 u 12:26

Bionic
Reading

Novi avangardni smartfon iz Samsunga neće podržavati 5G, no doći će s dva ekrana prekrivena staklom koji će se moći horizontalno preklopiti

Već tjednima čitamo o Samsungovom nadolazećem preklopnom telefonu, Galaxy Z Flipu, no zahvaljujući insajderima koji su se domogli službenih fotografija i tehničkih specifikacija, o uređaju od danas znamo puno više. Izvor svih fotografija i informacija je insajder koji surađuje s web stranicom WinFuture, s time da naglašavamo kako se ovdje radi o službenim 'renderima' novog uređaja.

Kao što je i najavljivano, Z Flip ima 6.7-inčni FHD+ OLED prikaz rezolucije 2636 puta 1080 piksela. Za razliku od Galaxy Folda, nove informacije potvrđuju da će Z Flip imati 'ultra tanko staklo' umjesto plastike. Kao što to ide kod većine novijih uređaja iz Samsunga, prednji ekran će doći s rupicom za kameru namjenjenu selfijima. Uređaj će također imati drugi ekran na vanjskom dijelu, ovog puta nešto skromniji od onog na Galaxy Foldu - 1.06 inčni OLED rezolucije 300 puta 116 piksela koji će služiti za brzu provjeru vremena i jednostavnih notifikacija.

Galaxy Z Flip će ispod poklopca imati Qualcomm Snapdragon 85 Plus procesor, 8 GB RAM-a i 256 GB interne zapremnine. Što se ulaza tiče, ljubitelji 3.5 milimetarskih ulaza za slušalice i proširivih memorijskih slotova ostat će na suhom, s obziromda uređaj dolazi samo sa USB-C portom. Smartfon također neće podržavati 5G, već 'samo' LTE mreže.

Galaxy Z Flip dolazi sa tri kamerice. Na stražnjem se dijelu uređaja nalazi modul s dvije kamere kojeg čine glavni objektiv od 12 MP i ultra-širokokutni objektiv od 12 MP. Prednji dio uređaja krasit će selfi kamerica osjetljivosti 10 MP.

Razlog zbog kojeg Samsung u Galaxy Z Flip nije ubacio najmoćnijih hardver koji mu je bio pri ruci leži u samoj prirodi uređaja. Z Flip je konstruiran kao futuristički uređaj u maniri Motorolinog Razra. Ukoliko spadate među korisnike kojima su performanse važnije od dizajna, vjerojatno će vas više zanimati nadolazeći asortiman uređaja Galaxy S20 (ili, ako ćemo biti više specifični, S20 Ultra). Z Flip je, prema svemu sudeći, napravljen za influencere i kupce koji preferiraju neobičan i avangardni dizajn.

Premda ne znamo službenu cijenu uređaja, XDA-ov Max Weinbach predlaže da bi Galaxy Z Flip mogao koštati oko 1400 dolara kada izađe 14. veljače.