NAJAVA

Iskusili smo multiplayer betu Black Opsa 3

19.08.2015 u 12:41

Bionic
Reading

Na dan početka službene multiplayer bete za nadolazeći Black Ops 3 primio sam se kontrolera i iz prve ruke provjerio što on zapravo donosi

Osobne preferencije na stranu, Call of Duty doista je igra vrijedna strahopoštovanja. Reciklirana iz godine u godinu, ona jednostavno nije stigla postati inovativna i jedinstvena, tjerajući temu i identitet modernog ratovanja do krajnjih granica izdržljivosti. Novi nastavak to, barem što se multiplayera tiče, nastoji izmijeniti ubacivanjem nekoliko dobrodošlih noviteta.

Sad, ako spadate među ekipu koja igra iz godine u godinu, te novosti vas možda i neće oboriti s nogu. Međutim, ako ste prestali igrati igru još u zlatno doba Call of Dutyja 4 te vapite za dinamičnim i brutalno brzim gameplayom, Black Ops 3 bi vas mogao ugodno iznenaditi.

PlayStation 4 beta novog Call of Dutyja dostupna je od jučer, što otprilike znači da sam imao oko 12 sati napucavanja prije pisanja ovog članka. I? Valja li to čemu? Pa, ako ste tražili brz i dinamičan multiplayer, Black Ops 3 to nudi. Zamislite frenetičnost klasičnog CoD-a i umjesto običnih vojnika ubacite kiborge oboružane superkul frizurama.

Rezultat je munjevito jurcanje po ravnim i kosim površinama, skakutanje po krovovima, trčanje uz zidove i sve što ste donekle mogli očekivati od, štajaznam, pješadinca u Titanfallu. Dodatni trik je u tome što se u standardnu plejadu multiplayer opcija konačno ubacuje malo svježine pomoću 'specijalista'.

Specijalisti su u principu vaši avatari na bojnom polju - supervojnici naoružani (zamislite to) specijalnom opremom koja u većini slučajeva ubija protivnike jednim ili dva hica. Prije nego što pobjesnite i odustanete od ikakvog pomišljanja o pokretanju novog CoD-a, recimo da se sva ta specijalna oružja otključavaju killing streakovima te da ste tijekom njihovog korištenja jednako krhki kao i prije. Štos je, doduše, u tome što doista mogu preokrenuti tijek meča ako ih koristite kako spada.

Svakog od specijalista možete opremiti jednom od dviju specijalnih opcija, s time da svaku otključavate tokenima koje zarađujete igrajući.

Što se samog gameplaya tiče, moram priznati da sam bio očajan, kao i dosad, što ne znači da se nisam zabavio. Igra je dovoljno brza i kaotična da zadovolji nekog bez pretjerane ekspertize, a zadaci koje dobivate u različitim modovima dovoljno su jednostavni da ih se praktički svi mogu držati.


Također, s obzirom na to da se ovdje radi o beti, matchmaking je apsolutno katastrofalan, što znači da se nerijetko znam naći u timu s čovjekom koji vjerojatno preko čela ima tetovirano 'Call of Duty 4 lyfe'.

Black Ops 3 multiplayer foršpan

Uglavnom, noviteti u Call of Duty Black Opsu 3 stvarno su dobrodošli. Premda nisam baš siguran hoće li igra privući sve odbjegle fanove CoD-a, uvjeren sam da će, barem što se multiplayera tiče, mnogi u njemu pronaći ono što su tražili već dugo vremena.