na fer-u

Kakve zaposlenike žele Google i Rimac automobili? Još stignete na Job Fair 2017

17.05.2017 u 09:57

Bionic
Reading

Sajam karijera Job Fair 2017 održava se u srijedu 17. i u četvrtak 18. svibnja na FER-u, u organizaciji Centra karijera FER-a i studenata KSET‑a, članova studentske udruge Savez studenata FER-a

Najveći studentski sajam poslova u Hrvatskoj od lani se udvostručio: ove godine na njemu sudjeluju 93 poduzeća iz Hrvatske i inozemstva s kojima se studenti imaju priliku izravno upoznati.

Poduzeća se studentima predstavljaju kroz 38 polusatnih predavanja te putem štandova na kojima mogu pronaći zaposlenike tvrtki koji aktivno rade u području što ih zanima te iz prve ruke saznati sve informacije o mogućnostima zaposlenja, prakse ili stažiranja.

Prvi dan otvorili su Google i Rimac automobili. Google je tijekom svojeg predavanja potanko objasnio kako funkcionira svakodnevni razvoj aplikacija koje se cijelo vrijeme mijenjaju. Aplikacija o kojoj je ovdje bila riječ najpoznatije je prometno pomagalo iz Googlea, svima omiljeni Google Maps. Predavač je tijekom pola sata objasnio način na koji kompanija cijelo vrijeme ažurira mape te kako korisnici mogu doprinijeti razvoju aplikacije putem povratnih informacija.

Rimac automobili predstavili su se kroz prizmu detalja razvojnog procesa računalnih dijelova poznatih električnih automobila. Predavač je detaljno objasnio koji dijelovi vozila se cijelo vrijeme razvijaju te koje hrvatski proizvođač poboljšava iz dana u dan. Također je bilo riječi o poljima koja firma razvija te koja postaju svjetski standard električnih vozila. Na kraju je predavač iz Rimca predstavio projekte na kojima tvrtka radi u suradnji s prestižnim brendovima poput Cryslera, Koenigsegga, Siemensa i drugih.

Oba predavanja osmišljena su kako bi korisnike upoznala s poslovima koji ih čekaju ukoliko se odluče pridružiti firmama, s naglaskom na osobno iskustvo pojedinca u sklopu kompanija. Pitanja i odgovore koji obično sačinjavaju dio predavanja na konferencijama na Job Fairu ostavljeni su za same štandove koji su razmješteni u prostoru Fakulteta elektronike i računarstva.

Job Fair je sajam otvorenog tipa, dostupan svim studentima, a oni koji nisu u mogućnosti doći mogu se uključiti preko streama. Jedino što je streamovima nedostajalo je solidna tehnička podrška. Naime tijekom jutra sva predavanja pretrpjela su jedan ili drugi oblik tehničkih poteškoća koje su gledateljima tijekom najzanimljivijih predavanja (Rimac i Google) skoro u cijelosti onemogućile praćenje prijenosa.

Više informacija o događaju, poslodavcima koji na njemu sudjeluju i rasporedu možete pronaći na internetskoj stranici Job Faira i Facebooku.