NOVI IGRAČ S REKORDIMA

Kineski Xiaomi u tri mjeseca prodao 11 milijuna mobitela

02.04.2014 u 14:31

Bionic
Reading

Xiaomi bi vrlo lako mogao postati jednim od vodećih igrača u segmentu isporučenih pametnih telefona. Kompanija je za kraj prvog kvartala 2014. izvijestila o rekordnih 11 milijuna prodanih jedinica, a u tekućoj godini su povećali očekivanja s 40 na čak 60 milijuna isporuka

Čini se kako Xiaomi s razlogom neki zovu 'kineskim Appleom', a brojkama ova kompanija raste i u ciljniku ima Samsung - baš poput Applea. CEO kompanije Lei Jun je izjavio kako je kompanija prošlu godinu zabilježila rast od čak 160 posto u odnosu na 2012. godinu s 18,7 milijuna isporučenih uređaja.


S obzirom da se u samo jednom kvartalu rast u 2014. povećao na nevjerojatnih 11 milijuna, očekivanja ne čude. Krajem kolovoza prošle godine, Googleov Hugo Barra je odlučio otvoriti novo poglavlje u svojoj karijeri, preselivši se iz tima za razvoj Android platforme u - Xiaomi.

Kompanijin model Mi-3 je rasprodan u svega 83 sekunde u listopadu prošle godine, a dok su mnogi bili skeptični oko takvih rezultata, novi brojevi potvrđuju kako ova mlada kompanija uistinu posluje iznimno uspješno. Podsjetimo, prvi smartphone su isporučili tek u kolovozu 2011. godine.