SAPUNICA SE NASTAVLJA

Konami se nećka oko izlaska iz svijeta konzola

21.09.2015 u 07:20

Bionic
Reading

Japanski razvojni studio, unatoč brojnim glasinama koje su isplivale od početka svađe s Hideom Kojimom, ipak bi mogao nastaviti rad na visokobudžetnim naslovima

Za sapunicu vezanu uz razvoj petog Metal Geara i novog Silent Hilla zna više-manje svatko. Prema posljednjim glasinama, atmosfera u Konamiju daleko je od dobre, a Kojimin odlazak samo je jedan od nagovještaja firmine, nazovimo ju tako - ere konzola.

Poznato je, naime, da se većina resursa preusmjerila na mobilni gejming, no ekipa iz službe za korisnike protivi se toj tvrdnji. Tako je vidno oduševljen korisnik na Redditu otvorio temu i priložio službeni odgovor na pitanje planira li Konami doista prestati s radom na konzolaškim igrama.

Čitavu diskusiju možete pronaći ovdje, no evo vam kratke verzije, odnosno citata:

'Jamčimo vam da nipošto ne mislimo napustiti Metal Gear. Jasno nam je da neki blogovi tvrde kako smo raskrstili sa svim velikim naslovima, makar nemamo pojma odakle su uopće izvukli te informacije... I dalje radimo na konzolaškim igrama i franšizama poput MGS-a, Silent Hilla, Castlevanije, PES-a i ostalih', kažu iz Konamija.

Iskreno, uvjereni smo da je perspektiva razvoja igara za konzole izravan rezultat uspjeha najnovijeg Metal Geara, jer prema mnogima on predstavlja jedan od najboljih nastavaka u serijalu. Količina novca koji je Konami zaradio očigledno ga je potaknula da ponovno razmisli o ideji napuštanja rada na triple-A naslovima.

izvor: Reddit