MILIJUNI PREGLEDA

Legendarni YouTube djedica preminuo od raka

27.03.2014 u 12:57

Bionic
Reading

Peter Oakley je postao popularan zbog svog YouTube kanala u kojem je od 2005. kreirao filmiće u kojima je govorio o životu, svom poslu, samoći pa i kuhanju. Djedica je preminuo 23. ožujka u svojoj 86. godini, no internet neće zaboraviti njegove uratke

Vlogger Oakley iz Bakewella je bio ratni veteran, koji je u svom prvom videu znakovito nazvanom 'First Try' objasnio kako je postao ovisan o gledanju YouTube filmića i odlučio kreirati i vlastiti kanal kako bi pričao o životu općenito.


Prvi filmić je pregledan gotovo tri milijuna puta, a za aktivnog rada kanal ovog djedice je skupio i preko 40 tisuća pretplatnika. Štoviše, u jednom trenutku je kanal geriatric1927 bio jedan od onih s najviše pretplatnika uopće:

Djedica je u osam godina na Googleov servis YouTube postavio 434 videa, obično uz pozdravnu poruku 'Hello YouTubers'. U njima je govorio o odrastanju uz rat, kuhanju, pronalasku hashtaga na tipkovnici. Peter Oakley je bio i u rock bendu The Zimmers, poznatom kao 'najstariji bend na svijetu' po svojim članovima. 2007. godine su čak dospjeli i na 26. mjesto UK ljestvice singlova. Nakon što mu je supruga preminula krajem devedesetih, samoća i znatiželja su ga doveli do istraživanja bespuća interneta - i naposljetku vlogginga.

12. veljače Oakley je na svoj kanal postavio svoj zadnji video, nakon što je otkriveno da boluje od raka. Više informacija o njemu je moguće pronaći na linku