ZABORAVITE NA AMG SPORT

Mercedes širi obitelj AMG, upoznajte C43

27.02.2016 u 08:29

Bionic
Reading

Mercedes-Benz je brand kojeg se obično veže uz luksuzne automobile, dok Mercedes-AMG drži 'teškaše', a tu je bila i AMG Sport linija koja nije baš bila potpuno u rangu s 'punokrvnim' AMG modelima. Zvuči komplicirano? Znaju to i u Mercedesu te su nedavno odlučili 'rezati' stvari - počevši sa segmentom AMG Sport. Model C450 AMG Sport je sada poznatiji pod 'nešto jednostavnijim' imenom, Mercedes-AMG C43

Mercedes-Benz navodi kako ovim potezima zapravo želi proširiti liniju za više potrošača, no novo vozilo ostaje bez posebno drastičnih izmjena. Ukupna snaga je i dalje solidnih 362KS, uz pogon na sva četiri kotača. Nešto promjena stiglo je tek u prijenosu, s dva dodatna stupnja za ukupnih devet. Spomenuti AWD je nešto bolje postavljen za spuštanje vremena do stotke za 0,3 sekunde, na trenutnih 4,6 sekundi.

Mercedes-AMG C43 stilom ostaje smješten između uobičajene linije i AMG linije, bez mišićavosti po kojoj su poznati 'punokrvni' AMG modeli. Ipak, detalji koji naglašavaju agresivnost su i dalje tu, počevši od ukrasnih letvica, preko naplataka pa sve do ispušnog sustava.


Ni u unutrašnjosti stvari nisu pretjerano dorađivane. Tu je i dalje nešto AMG elemenata poput kontrastnih crvenih šavova u koži i sportskih sjedišta. Mercedes-AMG bi se detaljnije trebao prikazati na sajmu automobila u Ženevi, a za sada nema informacija o dostupnosti ili cijenama.