UKLJUČITE SE I VI

Microsoft dijeli platformu Azure besplatno

12.10.2016 u 09:46

Bionic
Reading

U skladu s ciljem da cloud usluge stavi u službu javnog dobra, tvrtka Microsoft objavila je kako je cloud platforma Microsoft Azure od sada dostupna neprofitnim organizacijama diljem svijeta besplatno

Odluka o omogućavanju besplatnog pristupa platformi u računalnom oblaku Azure za neprofitne organizacije je dio većeg projekta kojim se Microsoft u siječnju ove godine obvezao da će u sljedeće tri godine donirati jednu milijardu dolara vrijedne cloud resurse koji bi trebali služiti javnom dobru.

Azure nudi integrirani paket cloud usluga - analitiku, računarstvo, web i mobilne aplikacije, umrežavanje, pohranu...

Također, cloud usluge pomoći će nevladinim organizacijama diljem svijeta, koje djeluju u vrlo izazovnim situacijama, imaju ograničene proračune, a time i ograničena sredstva, osoblje i tehnologiju, da ubrzaju inovacije te ostvare nove uvide kroz obradu podataka i brže donose odluke, a sve uz vrhunsku sigurnost i najnapredniju zaštitu podataka, kažu u Microsoftu.

Azure se integrira s postojećom IT infrastrukturom i raste u skladu s rastom organizacije te pruža mogućnost korištenja Microsoftovih podatkovnih centara za širok raspon mogućnosti i scenarija.


Microsoft je raznim neprofitnim organizacijama diljem svijeta dnevno donira 2,6 milijuna dolara u softveru, što iznosi više od milijardu dolara godišnje. Besplatna platforma Azure za neprofitne i nevladine organizacije uključuje korištenje alata i programa kao što su Office 365, Dynamics CRM, Enterprise Mobility i Power BI.

U Microsoftu očekuju kako će korištenjem platforme Azure neprofitne organizacije poboljšati komunikaciju, mobilnost i prikupljanje podataka te osnažiti povjerenje i podićir azinu učinkovitosti.

O tome kako vaša neprofitna i nevladina organizacija može ostvariti besplatno korištenje platforme Microsoft Azure saznajte ovdje ili na blogu o samoj usluzi.

Nevladine organizacije u Hrvatskoj mogu besplatno aplicirati za ove donacije putem programa TechSoup Balkans. Više informacija možete dobiti pošaljete li e-mail na adresu info@techsoupbalkans.org